Este încă și mai rău: fără dividende de la Transelectrica. Transportatorul energetic rectifică rezultatul preliminar și raportează pierderi

Este încă și mai rău: fără dividende de la Transelectrica. Transportatorul energetic rectifică rezultatul preliminar și raportează pierderi
scris 30 mar 2018

Pentru Adunarea Generală a Acționarilor de bilanț, Transelectrica supune spre aprobare o propunere de acoperire a pierderilor, în paralel cu o informare privind diferențele dintre situațiile financiare preliminare pentru anul 2017 și cele finale. Inițial, compania raportase un profit net de 26,44 milioane lei.

Statul nu are bani de luat de la Transelectrica (TEL). De asemenea, ultimul convocator de la un emitent important așteptat de investitorii de pe bursă pentru anunțul privind dividendele... nu va avea propunere pentru dividende. Transportatorul de energie supune pe ordinea de zi a Adunării Generale Anuale a Acționarilor propunerea de acoperire a pierderii contabile înregistrată la 31 decembrie 2017 din rezultatul reportat pozitiv provenit din surplusul realizat din rezerve din reevaluare neimpozabil la modificarea destinației.

Inițial, la rezultatele financiare preliminare pe anul 2017 raportate la finele lunii februarie, compania indicase obținerea unui profit net de 26,44 milioane lei. Era o veste proastă pentru că echivala cu o prăbușire de peste 90% față de câștigul net de 272,36 milioane lei din 2016. Este încă și mai rău. Compania a trecut pe pierdere, iar înn AGA de bilanț acționarii vor fi informați cu privire la diferențele între situațiile financiare separate preliminare întocmite pentru 31 decembrie 2017 și cele finale.

Piața a anticipat în parte știrile dezamăgitoare de la companie. În ultimele luni, titlurile Transelectrica au subperformat pieței, iar la ultimul preț de închidere de 23,65 lei/acțiune de la Bursa de Valori București, capitalizarea de piață a companiei se cifrează la 1,73 miliarde lei (372,13 milioane euro).

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
transelectrica
bvb
bursa