„Fabricat în România”, pe platforma bursei

„Fabricat în România”, pe platforma bursei
scris 6 feb 2017

Operatorul de piață Bursa de Valori București lansează proiectul „Made in Romania”, în cadrul căruia vor fi identificate 15 companii românești ce pot fi motor pentru economia națională.

Bursa de Valori București demarează un nou proiect care să atragă atenția asupra potențialului de dezvoltare al companiilor românești. Desfășurat în perioada aprilie-noiembrie 2017 în urma unui proces de selecție care demarează în curând, proiectul „Made in Romania” va fi o ligă a 15 companii românești dinamice, ce pot fi viitoare motoare ale economiei naționale și regionale.

Societățile câștigătoare vor fi angrenate într-un program de training-uri, workshop-uri, oportunități de dezvoltare a afacerilor, oferite de BVB și partenerii săi în acest proiect, Grupul Financiar Banca Transilvania, Google, Mazars și NN. Segmentul de pregătire profesională se vor derula programe pentru branding, marketing și tehnici de vanzare, dezvoltarea de produse, consultanță în management, alternative de finanțare, raportare financiară, relația cu investitorii, procesul de listare la bursă.

EXCLUSIV Oil Terminal, acuzată de un administrator de omisiunea publicării unor informații cu caracter privilegiat CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Oil Terminal, acuzată de un administrator de omisiunea publicării unor informații cu caracter privilegiat

„Made in Romania, ca reprezentare excepțională a antreprenoriatului romanesc, și Bursa de Valori București sunt două entități care se potrivesc”, spune polonezul Ludwik Sobolewski, directorul general al BVB, promotorul proiectului în cadrul comunicatului remis astăzi redacției. Susținători oficiali ai acestuia vor mai fi Entrepreneurship Academy, Inoveo, fundatia Romanian Business Leaders și portalul start-up.ro.

Cum vor fi selectate cele 15 companii

Programul „Made in Romania” include mai multe etape. Prima dintre acestea constă în nominalizare, care presupune alcătuirea unei liste scurte de 50 de entități. În perioada 6-19 februarie, un Comitet de Nominalizare format din experți locali implicați în mod activ în comunitatea antreprenorială și de afaceri din Romania va propune majoritatea companiilor nominalizate. In același timp, Bursa de Valori București invită toți antreprenorii și reprezentanții companiilor din România să-și prezinte propriile nominalizări prin intermediul unui formular disponibil pe site-ul proiectului: www.bvbleague.ro.

În a doua etapa, respectiv în perioada 20-21 februarie, BVB împreună cu membrii Comitetului de Nominalizare vor selecta o listă scurtă de 50 de companii care vor trece în ultima etapă. Cele 15 companii ajunse în finală vor fi anunțate oficial pe 23 martie 2017, în cadrul primei ediții a Bucharest Entrepreneurship Forum, organizat de Bursa de Valori București. Un numar de 14 companii vor fi selectate de un Juriu special format din 10 experți de top ai pieței, printre care investitori instituționali, business angels și antreprenori, precum și profesioniști din mediul de afaceri. Juriul se va întruni într-o sesiune specială în data de 9 martie la București pentru desemnarea finaliștilor. Cea de-a 15-a companie va fi votată de public în perioada 23 februarie-11 martie.

Participarea la acest proiect este gratuită și voluntară. Companiile care au fost desemnate de către terți vor fi informate cu privire la desemnarea lor și li se va cere să își dea acordul pentru a fi luate în considerare în cadrul proiectului, mai menționează comunicatul remis redacției.

viewscnt
Afla mai multe despre
bvb
bursa
ludwik sobolewski
banca transilvania
mazars
nn