Fondul Proprietatea a împins rulajul BVB peste pragul de 70 milioane lei; Rompetrol Rafinare s-a depreciat cu 12%

Fondul Proprietatea a împins rulajul BVB peste pragul de 70 milioane lei; Rompetrol Rafinare s-a depreciat cu 12%
scris 10 mai 2016

Bursa de la București a avut azi o evoluție modestă la nivelul principalilor indici, care au înregistrat oscilații de până la 0,2% comparativ cu sesiunea precedentă, însă rulajul a urcat puternic, susținut de revenirea din amorțeală a Fondului Proprietatea (FP).

Tranzacțiile cu acțiunile fondului au însumat 36,7 milioane de lei, valoare care nu a mai fost atinsă din luna ianuarie. La nivelul bursei, transferurile au totalizat 74,4 milioane de lei, al treilea cel mai mare rulaj din acest an.

e piața principală s-au înregistrat tranzacții de aproape 50 milioane de lei, diferența fiind acoperită de trei tranzacții deal cu titluri Banca Transilvania (TLV), BRD și Electrica (EL).

De altfel, Banca Transilvania a fost activă și pe piața principală, unde a consemnat transferuri de 7,62 milioane de lei, ceea ce i-a asigurat locul doi pe acest segment, după Fondul Proprietatea. Prețul acțiunilor a rămas neschimbat față de luni, la 2,74 lei. Romgaz (SNG) completează podiumul, însă cu un rulaj mult inferior, de numai 2,2 milioane de lei.

Acțiunile Rompetrol Rafinare Constanța au revenit la tranzacționare în scădere de 13-15% CITEȘTE ȘI Acțiunile Rompetrol Rafinare Constanța au revenit la tranzacționare în scădere de 13-15%

Indicele BET și indicele compozit BET Plus au avut evoluții apropiate marți, înregistrând creșteri de 0,16%, respectiv 0,17%.

În sectorul energetic, BET-NG s-a depreciat cu 0,19%, cea mai abruptă scădere, de 11,9%, fiind raportată pe acțiunea Rompetrol Rafinare (RRC). Titlurile companiei au resimțit astăzi șocul anunțului de ieri, potrivit căruia bunuri ale Rompetrol Grup, incluzând rafinăria Petromidia și benzinăriile companiei, ar urma să intre sub sechestru.

La nivelul Europei, indicele Stoxx Europe 600 a urcat marți pentru a doua zi consecutiv, susținut de creșteri pe aproape toate segmentele. Europe 600 a închis pe plus cu 0,9%, după ce ieri s-a apreciat cu 0,5%, potrivit Bloomberg.

viewscnt
Afla mai multe despre
bvb
bursa
fondul proprietatea
rrc
tranzactii