Fondul Proprietatea vinde 2,5% din OMV Petrom

Fondul Proprietatea vinde 2,5% din OMV Petrom
scris 19 sep 2017

Fondul Proprietatea vinde, prin plasament privat, un pachet plecând de la 1,45 miliarde acțiuni OMV Petrom, acum în valoare de 424,57 milioane lei (92,32 milioane euro).

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider

Operațiunea va fi lansată imediat.

Proprietarii firmelor cu flote de transport apasă pedala afacerilor, soluțiile digitale permit dezvoltarea business-ului CITEȘTE ȘI Proprietarii firmelor cu flote de transport apasă pedala afacerilor, soluțiile digitale permit dezvoltarea business-ului

Oferta va fi adresată investitorilor instituționali și intermediată de un consorțiu format din instituțiile finanicare Goldman Sachs, Wood & Co. și BCR. Membrii publicului larg nu sunt eligibili să participe la această tranzacție.

Cele 1,45 miliarde acțiuni puse vânzare, ca punct de plecare, reprezintă aproape o cincime din participația de 7,11 miliarde acțiuni a Fondului, echivalentul a 12,56% din capitalul social.

La prețul de închidere de astăzi, de 0,2920 lei/acțiune, valoarea pachetului scos la vânzare se ridică la 424,57 milioane lei (92,32 milioane euro).

Dragnea: Guvernul va vedea dacă e oportun ca Pilonul II să fie opțional, în urma unei analize a Casei de Pensii CITEȘTE ȘI Dragnea: Guvernul va vedea dacă e oportun ca Pilonul II să fie opțional, în urma unei analize a Casei de Pensii

Rezultatele tranzacției vor fi anunțate în cel mai scurt după finalizarea procesului de plasament. Perioada de timp până la închiderea procesului de plasament, stabilirea prețului și alocările rămân la libera alegere a Fondului și a intermediarilor.

Ultima vânzare a Fondului la OMV Petrom a fost pentru 6,4% din titluri în octombrie 2016 și a fost efectuată la prețul de 0,2100 lei/acțiune pe tranșa instituționalilor. După anunțul din momentul respectiv, cotația s-a înscris pe o tendință descendentă accelerată în piața secundară de la Bursa de Valori București, unde compania petrolieră este listată, așa cum se vede pe graficul atașat.

Fondul Proprietatea vinde 2,5% din OMV Petrom

Cel mai mare producător de țiței și gaze din România, OMV Petrom, și-a triplat profitul net în prima jumătate a acestui an, de la 405 milioane lei la 1,21 miliarde lei, în principal ca urmare a revenirii ample a cotațiilor internaționale la țiței, prețul mediu realizat de grupul controlat de austriecii de la OMV la vânzările de petrol crescând cu 36% în perioada analizată, de la 31,77 dolari/baril în primul semestru al anului trecut la 43,33 dolari/baril în intervalul ianuarie-iunie 2017.

viewscnt
Afla mai multe despre
fondul proprietatea
bvb
bursa
omv petrom
goldman sachs
bcr
wood