Fostul manager de la PIMCO se mută pe cash

Fostul manager de la PIMCO se mută pe cash
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 24 dec 2016

Mohamed El-Erian, chief economic adviser la Allianz și fost CEO la PIMCO, spune că, în actualul rally bursier, este o vreme bună de marcare a profiturilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

În octombrie afirma că este prudent pentru investitori să păstreze 30% din structura de alocare a portofoliului în cash. Mohamed El-Erian, cel care pe vârful din iunie 2014 avea la PIMCO în administrare aproape 2.000 de miliarde de dolari, acum spune că, în escaladarea maximelor către reperul de 20.000 de puncte pe indicele Dow Jones Average Industrial, este o oportunitate de a vinde acțiuni și a marca profituri.

„Are sens pe deplin să iei niște bani de pe masă”, a declarat pentru Bloomberg View El-Erian, în prezent chief economic adviser la liderul german în industria asigurărilor Allianz SE. Argumentul său este acela că actualul rally se bazează pe credința investitorilor că noua Administrație Donald Trump va introduce stimuli masivi, fără vreun impas în acest demers.Cotațiile actuale de pe bursa de la New York au prinse în prețuri măsuri fără greșeli de politici și fără accidente de piață.

Manager de fonduri: Cel mai mare pericol pentru Trump vine de pe bursă CITEȘTE ȘI Manager de fonduri: Cel mai mare pericol pentru Trump vine de pe bursă

Foștii săi colegi de la PIMCO, administratorul de fonduri cu cele mai mari plasamente pe piețele de bonduri, au o viziune similară. „Ținem, pe piețele de credit, puțin mai mult cash”, a declarat, într-o intervenție pentru Bloomberg TV, Mark Kiesel, chief investment officer for global credit în cadrul companiei fondate de investitorul legendar Bill Gross și acum parte a grupului Allianz.

Câștigurile ce pot fi marcate sunt substanțiale. Pe piața obligațiunilor corporative cu nivel de risc mai ridicat, randamentele acestui an sunt de 17%, în timp ce, în actualul rally, indicele Dow Jones Average Industrial are un randament de 18% incluzând dividendele reinvestite. Acesta este contextul în care și analiștii băncii americane de investiții Goldman Sachs recomandau precauție față de acțiuni în acest moment. Orice stimul fiscal poate reporni inflația, iar ridicarea în consecință a ratelor de dobândă ar urma să afecteze câștigurile corporațiilor listate.

viewscnt
Afla mai multe despre
mohamed el-erian
pimco
allianz
bursa
goldman sachs
donald trump
sua