Gaz pentru bursă. Oferta de la Hidroelectrica a ajuns la o subscriere de 3,6 ori pe tranșa de retail

Gaz pentru bursă. Oferta de la Hidroelectrica a ajuns la o subscriere de 3,6 ori pe tranșa de retail
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 29 iun 2023

Acțiunile companiilor din domeniul gazelor naturale au avut aprecieri consistente la BVB și au tras în sus indicii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Oferta publică de la Hidroelectrica a ajuns la o subscriere de 3,6 ori pe tranșa de retail, la orele închiderii bursei. Totuși, investitorii au găsit atenție și pentru piața secundară, unde am consemnat o sesiune de aprecieri furibunde pe fondul unui rulaj de 40,98 milioane lei (8,25 milioane euro) al pieței de acțiuni.

Tonul creșterilor a fost dat de titlurile OMV Petrom (SNP), care au urcat cu 2,42%, până la prețul de 0,5070 lei/acțiune, pe cele mai mari tranzacții ale zilei, de 11,36 milioane lei. Intraday, acestea au consemnat și un maxim intraday de 0,5150 lei/acțiune, cel mai ridicat nivel de ajustarea ex-dividend a anului trecut.

VIDEO&GRAFIC Contextul listării Hidroelectrica. Acțiunile companiilor de energie sunt ieftine pe bursele lumii. Cu cine este Hidroelectrica în competiție pentru atragerea banilor CITEȘTE ȘI VIDEO&GRAFIC Contextul listării Hidroelectrica. Acțiunile companiilor de energie sunt ieftine pe bursele lumii. Cu cine este Hidroelectrica în competiție pentru atragerea banilor

Tot pe segmentul gazelor naturale, titlurile Romgaz (SNG) au crescut cu 3,58%, până la prețul de 44,80 lei/acțiune, pe a 2-a activitate a sesiunii, de 6,16 milioane lei, și titlurile Transgaz (TGN) au avut un salt de 3,88%, până la prețul de 18,22 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 1,45 milioane lei.

Aprecieri robuste al avut și pe alte 2 simboluri ale unor companii cu capitalizare mare: +3,17%, până la prețul de 20,80 lei/acțiune, pentru titlurile Băncii Transilvania (TLV), ce au însumat schimburi de 6,02 milioane lei, și +2,35%, până la prețul de 45,65 lei/acțiune, pentru titlurile Nuclearelectrica (SNN), care au întrunit tranzacții de 2,62 milioane lei.

Șantierul Naval Orșova semnează un contract de 3 milioane de euro cu un client stabil din Olanda CITEȘTE ȘI Șantierul Naval Orșova semnează un contract de 3 milioane de euro cu un client stabil din Olanda

Sunt mișcările care au dat tonul pieței, ce a avut cea mai bună dinamică din acest an: +2,10% pentru indicele compozit BET-XT, +2,69% pentru indicele energetic BET-NG și +2,32% pentru indicele reprezentativ BET care a închis la nivelul de 12.568,33 de puncte.

Gaz pentru bursă. Oferta de la Hidroelectrica a ajuns la o subscriere de 3,6 ori pe tranșa de retail

A subperformat pieței, cu un avans de 0,55%, indicele financiar BET-FI care s-a stabilizat la nivelul de 49.062,87 de puncte, într-o ședință în care cel mai important emitent din structura sa, Fondul Proprietatea (FP), a câștigat 1,35% la nivelul capitalizării bursiere, titlurile sale închizând la prețul de 1,9560 lei/acțiune.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
transgaz
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
nuclearelectrica