GRAFIC Bursa pierde un procent. Volume foarte mici

GRAFIC Bursa pierde un procent. Volume foarte mici

Sursa foto: Yurii Tymchuk / dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 25 iun 2020

Într-o etapă de incertitudine pentru bursele dezvoltate, investitorii de la BVB s-au retras de la tranzacționare masiv, ceea ce are efecte asupra lichidității. Indicele celor mai tranzacționate acțiuni s-a depreciat închizând sesiunea la un reper cu semnificație din punct de vedere tehnic.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Trecerea etapei de dividende și incertitudinea indusă de autorități față de eventuale noi restricții pe fondul creșterii numărului de testări și implicit de infectări cu noul coronavirus au aruncat bursa într-o secvență de sesiuni caracterizate de o activitate de tranzacționare foarte mică. Rulajul pieței de acțiuni a fost astăzi de numai 17,62 milioane lei (3,64 milioane euro), iar titlurile de pe primul loc în topul lichidității, cele ale Băncii Transilvania (TLV) abia au adunat schimburi însumând 3,24 milioane lei. Cotația a staționat la nivelul de 2,1050 lei/acțiune, unde instituția de credit are o capitalizare de piață de 10,98 miliarde lei (2,26 miliarde euro).

Piața în ansamblul ei a fost negativă, indicii fiind infleunțați și de ajustarea ex-dividend a acțiunilor Transgaz (TGN). Indicele compozit BET Plus a pierdut 0,94% și indicele reprezentativ BET a coborât cu 0,98%, până la nivelul de 8.559,14 puncte. Sub aspect tehnic, indicele a închis exact pe media mobilă exponențială de 55 de zile (EMA55), evidențiată zilnic de Profit.ro ca indicator relevant.

GRAFIC Bursa pierde un procent. Volume foarte mici

Titlurile Fondul Proprietatea (FP) s-au corectat cu 0,40%, până la prețul de 1,2350 lei/acțiune, pe transferuri de 2,29 milioane lei, indicele financiar BET-FI supraperformând pieței, cu un declin de 0,24%, până la nivelul de 42.252,99 puncte.

Celălalt indice sectorial, BET-NG, care măsoară evoluția acțiunilor companiilor de pe segmentul de energie și utilități, a suferit un recul de 1,35%. Din structura sa, titlurile Romgaz Mediaș (SNG) s-au depreciat cu 0,63%, până la prețul de 31,60 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 2,44 milioane lei, iar titlurile Nuclearelectrica (SNN) au avut un ricoșeu de 2,23%, până la prețul de 15,60 lei/acțiune, pe tranzacții de 1,44 milioane lei.

Al 4-lea rulaj al pieței, de 2,10 milioane lei, simptom pentru lichiditatea slabă, l-au adunat titlurile Erste Group AG (EBS), listate doar secundar la BVB, și care au avansat cu 1,11% în acord cu evoluția de pe piața principală din Viena. Pe același segment bancar, titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD) au scăzut cu 1,88%, până la prețul de 11,50 lei/acțiune, pe fondul unor schimburi de 1,53 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
fondul proprietatea
romgaz
transgaz
nuclearelectrica