Indicele BET se stabilizează la nivelul de 13.000 de puncte înainte de minivacanța de Paști

Indicele BET se stabilizează la nivelul de 13.000 de puncte înainte de minivacanța de Paști
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 21 apr 2022

Într-o zi cu vești cu privire la listarea Hidroelectrica, investitorii activi pe bursa românească au avut temă de gândire că noul emitent poate face cât toată piața.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Săptămâna de tranzacționare scurtată de Sărbătorile Pascale s-a încheiat cu o sesiune slabă, având deviații minore la nivelul indicilor și un rulaj al pieței de acțiuni de numai 26,89 milioane lei (5,44 milioane euro).

Activitatea a fost concentrată pe 4 acțiuni ale companiilor cu capitalizare mare ce au avut închideri divergente, reflectare a indeciziei din piață. Astfel, titlurile Băncii Transilvania (TLV) au suferit un recul de 1,00%, până la prețul de 2,4750 lei/acțiune, pe cele mai mari transferuri ale zilei, de 6,16 milioane lei. Cealaltă acțiune bancară lichidă de la cota BVB, cea a BRD Groupe Société Générale (BRD), s-a corectat cu 0,46%, până la prețul de 17,40 lei/acțiune, pe fondul unor schimburi de 2,99 milioane lei.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Nu suntem încă într-un moment de panică. Investitorii arată încredere în piețele bursiere CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Nu suntem încă într-un moment de panică. Investitorii arată încredere în piețele bursiere

În contextul informațiilor din Adunarea Generală Anuală a Acționarilor unde s-a aprobat distribuirea unui dividend brut de 0,25 lei/acțiune, titlurile Fondul Proprietatea (FP) au avansat cu 0,24%, până la prețul de 2,1200 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 5,71 milioane lei. Emitentul a comunicat pieței într-o conferință de presă că vizează listarea Hidroelectrica până la finalul acestui an prin punerea în vânzare a 15% din acțiunile producătorului de energie hidro. Administratorii de la Franklin Templeton susțin încă ideea unei listări duale, inclusiv la Londra pentru care, însă, nu au obținut votul acționarilor unde majoritar este statul român prin Ministerul Energiei.

PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Este posibil să avem fluctuații considerabile pe piața criptomonedelor în perioada următoare CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Este posibil să avem fluctuații considerabile pe piața criptomonedelor în perioada următoare

Cu prezență inclusiv pe piața londoneză, titlurile OMV Petrom (SNP) au urcat la BVB cu 0,63%, până la prețul de 0,4780 lei/acțiune, pe tranzacții de 4,86 milioane lei.

Sunt mișcări ce au influențat întreaga piață în sensul unor aprecieri ușoare: +0,12% pentru indicele compozit BET-XT, +0,08% pentru indicele financiar BET-FI care a închis la nivelul de 51.160,34 puncte, +0,47% pentru indicele energetic BET-NG și +0,07% pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 13.004,37 puncte rămâne într-o secvență favorabilă pe termen scurt, cu maxime și minime relative din ce în ce mai ridicate.

Indicele BET se stabilizează la nivelul de 13.000 de puncte înainte de minivacanța de Paști

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
hidroelectrica