Indicele principal de la BVB este țintuit. Jumătate din activitatea de tranzacționare este în piața deal

Indicele principal de la BVB este țintuit. Jumătate din activitatea de tranzacționare este în piața deal
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 14 oct 2020

Într-o sesiune acaparată de transferurile cu acțiuni Banca Transilvania, indicii principali au avut deviații infime față de valorile de marți.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Acțiunile Băncii Transilvania (TLV) au devenit acțiunea-fanion a Bursei de Valori București, instrumentul financiar folosit de investitorii instituționali nerezidenți care vor să ia expunere pe România, dar și parte integrantă a majorității portofoliilor investitorilor locali. Prima zi ex-data pentru o majorare de capital cu acțiuni gratuite a adus o activitate intensificată cu aceste titluri, care a reprezentat nu mai puțin de 75,08% din rulajul de 52,27 milioane lei (10,72 milioane euro) al pieței de acțiuni.

Pe fondul unor schimburi de 12,92 milioane lei în piața reglementată, cotația s-a ajustat cu 7,54%, până la prețul de 2,0850 lei/acțiune, însă a închis peste prețul de referință de 2,0500 lei/acțiune indicat de emitent. De asemenea, pe același emitent s-a realizat singura tranzacție specială în piața deal, în valoare de 26,33 milioane lei.

LIVE TEXT SIF Oltenia - AGA tensionată, care aduce revocarea președintelui Tudor Ciurezu. Cererile de atragere a răspunderii nu întrunesc suficiente voturi CITEȘTE ȘI LIVE TEXT SIF Oltenia - AGA tensionată, care aduce revocarea președintelui Tudor Ciurezu. Cererile de atragere a răspunderii nu întrunesc suficiente voturi

Dincolo de această ajustare, piața a arătat mai degrabă ca țintuită în secvența care deja a adunat 8 sesiuni cu deviații mai mici de un procent de la nivelul de referință. Astfel, indicele compozit BET Plus a avansat cu 0,02% și indicele reprezentativ BET a urcat cu 0,03%, până la nivelul de 8.880,06 puncte. Sub aspect tehnic, acesta este prins între media mobilă exponențială de 55 de zile (EMA55) și media mobilă exponențială de 200 de zile (EMA200), așa cum se vede pe graficul atașat.

Indicele principal de la BVB este țintuit. Jumătate din activitatea de tranzacționare este în piața deal

Indicele financiar BET-FI a suferit un recul de 1,18%, până la nivelul de 40.414,79 puncte, tras în jos de acțiunile SIF. Cel mai important titlu din structura sa, Fondul Proprietatea (FP), a staționat la prețul de 1,3250 lei/acțiune, pe tranzacții de 1,28 milioane lei.

Într-o zi în care indicele energetic BET-NG a avut un declin de 0,36%, cel mai lichid emitent din componența sa a fost Transelectrica (TEL), transportator național de electricitate ale cărui titluri au coborât cu 0,44%, până la prețul de 22,80 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 5,26 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
fondul proprietatea
transelectrica