Indicii americani Dow Jones și S&P 500 au scăzut cu peste 2%, din cauza îngrijorărilor provocate de creșterea cazurilor de Covid-19

Indicii americani Dow Jones și S&P 500 au scăzut cu peste 2%, din cauza îngrijorărilor provocate de creșterea cazurilor de Covid-19
scris 20 iul 2021

Indicii americani Dow Jones și S&P 500 au scăzut cu peste 2%, investitorii vânzând acțiunile sensibile la fluctuațiile economice și titluri ale companiilor din sectorul călătoriilor, din cauza îngrijorărilor că revenirea la creștere a cazurilor de Covid-19 poate deturna redresarea economică, transmite Reuters.

Numărul infecțiilor a urcat în regiuni din Asia și Anglia, în timp ce în Statele Unite cazurile de Covid-19 a crescut cu 70% în ultima săptămână, din cauza variantei Delta, scrie News.ro.

Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie CITEȘTE ȘI Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie

Toate cele 11 sectoare ale indicelui S&P au scăzut, iar sectoarele financiar, industrial, al materiilor prime și al energiei au coborât cu 2,5%-4,4%.

Componenta bancară a scăzut cu 3,4%, urmând declinul randamentului obligațiunilor Trezoreriei pe termen de zece ani, de referință, la minime atinse la jumătatea lunii februarie.

”Există o îngrijorare în rândul investitorilor că varianta Delta poate reseta ceasul în privința progresului făcut cu Covid-19 și creșterea economică”, a declarat Andre Bakhos, director general la New Vines Capital în New Jersey.

Indicele Nasdaq, din care fac parte marile companii de tehnologie, a înregistrat performanțe mai bune față de ceilalți indici. Totuci, indicele Nasdaq Composite a coborât cu 1,06%.

Evoluția Artesana: de la business de familie la unul dintre cei mai mari jucători independenți de pe piața lactatelor artizanale CITEȘTE ȘI Evoluția Artesana: de la business de familie la unul dintre cei mai mari jucători independenți de pe piața lactatelor artizanale

Dow Jones Industrial Average a scăzut cu până la 2,61%, înregistrând cea mai slabă evoluție din octombrie 2020, iar S&P 500 a coborât cu până la 2,04%, cel mai amplu declin din luna mai.Componenta transporturilor din indicele Dow Jones a scăzut cu 1,8%.

Indicele volatilității CBOE a urcat la cel mai ridicat nivel din ultimele două luni.

Subindicele S&P 500 Airlines a scăzut cu aproape 4%.

Acțiunile companiilor specialziate în croaziere Royal Caribbean Group, Carnival li Norwegian Cruise Line au scăzut cu 4,6%-5,9%.

Titlurile listate în SUA ale companiilor chineze Alibaba Holding, Baidu și ale companiei de comenzi online pentru transport Didi Global au scăzut cu 2%-7,1%, din cauza noilor temeri privind posibile noi măsuri anti-monopol împotriva firmelor de tehnologie.

AcțiunileZoom Video Communications au coborât cu 4,2% după ce compania care oferă sevicii de teleconferință a anunțat un acord în acțiuni, în valoare de 14,7 miliarde de dolari, pentru achiziția operatorului de call centere bazate pe tehnologia cloud Five9.

Titlurile Five9 au urcat cu 4,6%.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
wall street
actiuni