Investitorii de pe Wall Street anticipează că volatilitatea bursei va continua, din cauza îngrijorărilor legate de Ucraina

Investitorii de pe Wall Street anticipează că volatilitatea bursei va continua, din cauza îngrijorărilor legate de Ucraina
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 feb 2022

Îngrijorările geopolitice au amplificate volatilitatea pe o piață de valori deja agitată, investitorii evaluând posibilitatea escaladării conflictului dintre Rusia și Ucraina, deși unii se îndoiesc că problema va afecta prețurile activelor din SUA pe termen lung, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Știrile privind creșterea tensiunilor dintre cele două țări au zdruncinat acțiunile vineri și au ridicat prețurile pentru titlurile Trezoreriei SUA, dolar și alte active sigure, scrie News.ro.

EXCLUSIV Tranzacția prin care grupul italian Beltrame, unul dintre cei mai mari producători din Europa, preia activele COS Târgoviște - avizată. Va fi lansat un brand de oțel \ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Tranzacția prin care grupul italian Beltrame, unul dintre cei mai mari producători din Europa, preia activele COS Târgoviște - avizată. Va fi lansat un brand de oțel "verde", o noutate în industria siderurgică, și demarate angajări

Investitorii au fost deja afectați de schimbarea polticii monetare a Rezervei Federale.

”Piața reacționează pentru că nu a luat încă în calcul o invazie reală. Gravitatea unei invazii, dacă va avea loc una, se va corela cu gravitatea reacției pieței”, a spus Michael Farr de la Farr, Miller and Washington.

Rusia a adunat suficiente trupe în apropierea Ucrainei pentru a lansa o invazie majoră, a declarat vineri Washingtonul, care a cerut tuturor cetățenilor americani să părăsească Ucraina în termen de 48 de ore.

Consilierul pentru securitate națională de la Casa Albă, Jake Sullivan, a declarat că rămâne neclar dacă președintele rus Vladimir Putin a dat definitiv ordinul de invadare.

În ciuda fluctuațiilor pieței, unii investitori au fost sceptici dacă un conflict mai serios ar trage în jos piețele pe termen lung.

”Reacția pe care o va avea piața este probabil de a vinde până când va deveni mai evident cum va arăta o invazie și apoi ce fel de răspuns vor avea aliații americani și europeni la aceasta”, a declarat Mark Luschini, strateg șef de investiții la Janney Montgomery Scott.

Indicele de referință S&P 500 a închis vineri în declin cu aproape 1,9%, în timp ce indicele companiilor din sectorul tehnologiei Nasdaq a coborât cu aproximativ 2,8%.

viewscnt
Afla mai multe despre
wall street
bursa
actiuni