Apple ia măsuri împotriva folosirii AirTags în scopuri necurate

Apple ia măsuri împotriva folosirii AirTags în scopuri necurate
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 14 feb 2022

Pentru că micile dispozitive de localizare AirTag au ajuns să fie folosite și în alte scopuri decât găsirea propriilor obiecte, Apple este nevoită să facă modificări pentru protejarea oamenilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Apple a anunțat o serie de schimbări în felul în care funcționează dispozitivele de localizare AirTag, menite să facă mai ușoare identificarea și localizarea precisă a acestora.

Gândite de producător ca device-uri ce pot fi atașate la diverse obiecte (mașină, chei, portofel etc.) pentru găsirea acestora, micile AirTag-uri și-au găsit rapid aplicații mai puțin cinstite în mâinile oamenilor.

Microsoft va actualiza forțat unele PC-uri cu Windows 10 CITEȘTE ȘI Microsoft va actualiza forțat unele PC-uri cu Windows 10

Aceștia nu le-au folosit doar pentru a-și găsi propriile lucruri, ci și pentru a urmări alți oameni sau a localiza mașini de lux, în vederea furtului.

Astfel, Apple spune că utilizatorul va primi o notificare atunci când un AirTag al altei persoane are același traseu cu cel al propriului iPhone sau iPad - ceea ce ar putea însemna că cineva i-a strecurat un AirTag pentru a-l urmări.

De asemenea, semnalele audio emise de AirTag-urile care călătoresc cu alte persoane decât cu posesorul de drept vor fi mai puternice decât până acum.

În fine, funcția Precision Finding va fi disponibilă pentru cei care au un iPhone 11 (sau mai nou), ceea ce-i va ajuta să localizeze cu precizie AirTag-ul care-i urmărește.

Toate aceste modificări vor fi lansate, cândva în lunile următoare, printr-un update de software.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
airtags