Lenovo avertizează că va fi nevoit să majoreze prețurile produselor sale, dacă SUA vor mări tarifele; acțiunile companiei au scăzut puternic

Lenovo avertizează că va fi nevoit să majoreze prețurile produselor sale, dacă SUA vor mări tarifele; acțiunile companiei au scăzut puternic
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 aug 2019

Grupul chinez Lenovo, cel mai mare producător de PC-uri din lume, a avertizat că va fi nevoit să majoreze prețurile produselor, dacă Statele Unite vor mări terifele aplicate importurilor, anunțat care a provocat scăderea acțiunilor sale cu 6,5%, la cel mai redus nivel din ultimele două luni, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Avertismentul a avut loc în contextul incertitudinilor tot mai mari provocate de războiul comercial dintre Statele Unite și China pentru perspectivele de vânzări ale companiei și a umbrit rezultatele trimestriale care au depășit așteptările analiștilor, datorate vânzărilor solide de PC-uri, care au dublat profitul, arată news.ro.

Președintele american Donald Trump a anunțat în această săptămână că va amâna impunerea de tarife de 10% pentru produse fabricate în China precum tablete și laptopuri, până pe 15 decembrie, dar că va aplica tarife pentru computere desktop, printre alte multe produse, de la 1 septembrie.

FOTO Google Images are un nou design CITEȘTE ȘI FOTO Google Images are un nou design

”Prețurile cu amănuntul pentru produse ca PC-uri și smatphone-uri vor crește dacă vor crește tarifele”, a declarat președintele Lenovo, Yang Yu, la o conferință cu analiștii.

Acesta a mai spus că mutarea producției din China, pentru a evita tarifele americane, ar duce tot la creșterea prețurilor, deși anvergura globală a producției Lenovo îi conferă flexibilitatea de a face ajustări, așa că grupul va rămâne dedicat Chinei.

Piața globală a PC-urilor a crescut cu 1,5% în trimestrul încheiat în iunie, după ce a scăzut timp de două trimestre consecutiv, în contextul în care tarifele americane mai mari aplicate bunurilor din China i-au determinat pe unii producători să devanseze livrările, potrivit unor analiști din industrie.

Lenovo este cel mai mare câștigător al redresării surprinzătoare a pieței PC-urilor în trimestrul al doilea. Citând date din industrie, compania a anunțat că a înregistrat o cotă de piață record de 25,1% în trimestrul al doilea.

Rusia cere Google să nu facă publicitate evenimentelor \ CITEȘTE ȘI Rusia cere Google să nu facă publicitate evenimentelor "ilegale"

Veniturile generate de PC-uri și dispozitive smart au crescut cu 12%, în timp ce afacerile cu dispozitive mobile au scăzut cu 9%.

Divizia de PC-uri și dispozitive smart generează peste trei sferturi din veniturile totale ale grupului, care au urcat cu 5%.

Profitul net al grupului a avansat la 162 de milioane de dolari în trimestrul încheiat în iunie, comparativ cu estimarea medie a unor nouă analiști, de 154 de milioane de dolari, potrivit datelor firmei de analiză Refinitiv. Veniturile au crescut la 12,51 de miliarde de dolari, fiind conforme cu așteptările.

viewscnt
Afla mai multe despre
lenovo
laptop
trump