Lichiditatea adusă pentru Hidroelectrica se revarsă și spre celelalte acțiuni

Lichiditatea adusă pentru Hidroelectrica se revarsă și spre celelalte acțiuni
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 7 iul 2023

Activitatea de tranzacționare s-a intensificat pe mai mulți emitenți la reintrarea banilor plătiți pentru acțiunile nealocate în ofertă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Bursa încheie săptămâna din an cu cele mai multe tranzacții din piața reglementată, volumele fiind impulsionate de intrarea păe terți emitenți a unor bani direcționați de investitori pentru participarea la oferta publică primară de la Hidroelectrica (H2O).

Rulajul a fost și în ultima sesiune de 48,05 milioane lei (9,70 milioane euro), cel mai mare interes fiind pentru titlurile Fondul Proprietatea (FP), care au adunat schimburi de 18,20 milioane lei într-o zi în care cotația a avut un declin de 1,48%, până la prețul de 1,8700 lei/acțiune. Vânzările pe acest emitent vin și în contextul în care este de așteptat ca în rândul investitorilor instituționali care urmăresc indicii să fie reajustări, în contextul vânzării pachetului de la Hidroelectrica, societatea ce intră în structura indicelui BET începând de la data de 12 iulie, într-o primă fază, cu un procent de 14,41% din componență.

CONFIRMARE Prețul ofertei de la Hidroelectrica este de 104 lei/acțiune și valoarea de piață a companiei de 9,4 miliarde euro. FP vinde întregul pachet de 20% din acțiuni și intermediarii realocă suplimentar către tranșa de retail CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Prețul ofertei de la Hidroelectrica este de 104 lei/acțiune și valoarea de piață a companiei de 9,4 miliarde euro. FP vinde întregul pachet de 20% din acțiuni și intermediarii realocă suplimentar către tranșa de retail

Resursele suplimentare par a avea o destinație preferată în titlurile OMV Petrom (SNP) care au avansat cu 0,47%, până la prețul de 0,5350 lei/acțiune, pe a 2-a activitate a ședinței, de 8,31 milioane lei. Celălalt producător de gaze naturale de la cota BVB, Romgaz (SNG), a câștigat 0,61% la nivelul capitalizării bursiere, titlurile sale închizând la prețul de 41,45 lei/acțiune o sesiune în care au cumulat transferuri de 3,40 milioane lei.

Prin contrast, titlurile Băncii Transilvania (TLV) s-au depreciat cu 0,28%, până la prețul de 21,44 lei/acțiune, pe tranzacții de 6,80 milioane lei, și titlurile Nuclearelectrica (SNN) s-au corectat cu 0,44%, până la prețul de 45,30 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 1,44 milioane lei.

VIDEO&GRAFIC Contextul listării Hidroelectrica. Acțiunile companiilor de energie sunt ieftine pe bursele lumii. Cu cine este Hidroelectrica în competiție pentru atragerea banilor CITEȘTE ȘI VIDEO&GRAFIC Contextul listării Hidroelectrica. Acțiunile companiilor de energie sunt ieftine pe bursele lumii. Cu cine este Hidroelectrica în competiție pentru atragerea banilor

Sunt mișcările contradictorii care au arătat o piață nehotărâtă și la nivelul indicilor: -0,08% pentru indicele compozit BET-XT, -0,16% pentru indicele financiar BET-FI care a închis la nivelul 48.932,57 de puncte, +0,50% pentru indicele energetic BET-NG și -0,16% pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 12.639,57 de puncte se află pe un impuls de retragere după ce la jumătatea săptămânii a atins maximele ultimelor 13 luni.

Lichiditatea adusă pentru Hidroelectrica se revarsă și spre celelalte acțiuni

Reperul unor schimburi de 1 milion de lei a mai fost depășit pe 2 simboluri, ambele înregistrând aprecieri: +0,65%, până la prețul de 18,52 lei/acțiune, pentru titlurile MedLife (M) și +0,15%, până la prețul de 13,20 lei/acțiune, pentru titlturile BRD Groupe Société Générale (BRD).

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
nuclearelectrica