Marile burse europene au închis în scădere

Marile burse europene au închis în scădere
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 mai 2023

Piețele bursiere europene au închis marți în scădere, deoarece participanții de pe piață au urmărit ultimele evoluții politice privind plafonul datoriilor din SUA, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele paneuropean Stoxx 600 a încheiat tranzacțiile în declin cu 0,9%, majoritatea sectoarelor și burselor majore fiind în teritoriu negativ, scrie News.ro.

EXCLUSIV Prima tranzacție majoră a Lion Capital. Cu fostul arbitru Constantin Frățilă CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Prima tranzacție majoră a Lion Capital. Cu fostul arbitru Constantin Frățilă

Acțiunile companiilor din sectorul de alimente și băuturi au condus pierderile, cu un declin de 2,7%, în timp ce acțiunile companiilor de utilități au crescut cu 0,8%.

Bursele din Marea Britanie și SUA au fost închise luni pentru sărbători.

Un grup de parlamentari republicani din extrema dreaptă a partidului au declarat luni că se vor opune înțelegerii la care au ajuns președintele Joe Biden și președintele Camerei Republicanului Kevin McCarthy în weekend.

Va fi nevoie de manevre politice pentru a trece proiectul de lege prin Camera Reprezentanților controlată de republicani și Senatul controlat de democrați înainte de termenul limită de 5 iunie, dar politicienii americani și-au exprimat încrederea că vor face acest lucru.

Indicele german DAX a scăzut cu 0,27%, FTSE 100 al bursei din Londra cu 1,38%, iar CAC 40 al bursei din Paris cu 1,29%. La Milano, indicele FTSE MIB a coborât cu 0,16%, în timp ce indicele IBEX 35 al bursei din Madrid a pierdut 0,14%.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
actiuni