Mecanica Ceahlău, prăbușire a afacerilor semestriale

Mecanica Ceahlău, prăbușire a afacerilor semestriale
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 10 aug 2020

După ce în contul rezultatului de anul trecut producătorul de utilaje agricole Mecanica Ceahlău a adus în cuferele acționarului său principal, SIF Moldova, suma de 8 milioane de lei sub formă de dividende, acum compania raportează pierderi la 6 luni.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Mecanica Ceahlău (MECF) a realizat în primul semestru o cifră de afaceri de 9,20 milioane lei, în scădere cu 40,22% față de cea de 15,39 milioane lei din perioada similară a anului trecut. Emitentul menționează o sursă importantă a veniturilor sale: „Societatea deține un segment important din piață pentru produsele semănători pentru plante prășitoare și pentru semănatori pentru plante păioase. Cota de piață evaluată pentru aceste produse se situează între 20 și 30% în ceea ce privește numărul de unități vândute.”

Pentru același interval de raportare, compania în care cel mai important acționar este SIF Moldova (SIF2), cu o participație de 73,3% din titluri, societatea afișează o pierdere operațională de aproape 235.000 de lei, față de profitul operațional de 1,01 milioane lei de la S1 2019. La nivelul rezultatului net, pierderea este de aproximativ 370.000 de lei, față de câștigul net de aproximativ 634.000 de lei din primele 6 luni ale anului 2019.

Acțiunile SIF Oltenia scad după oferta publică de răscumpărare. Președintele Tudor Ciurezu spune că ar fi efectul temerii investitorilor că societatea va fi preluată de o conducere ce nu va mai face repartizări de cash CITEȘTE ȘI Acțiunile SIF Oltenia scad după oferta publică de răscumpărare. Președintele Tudor Ciurezu spune că ar fi efectul temerii investitorilor că societatea va fi preluată de o conducere ce nu va mai face repartizări de cash

Totuși, producătorul de utilaje agricole din Piatra-Neamț a fost în măsură să-și reducă drastic datoriile totale, cu 38,37%, la 9,01milioane lei, de la 14,62 milioane lei la finalul primului semestru al anului trecut. În același răstimp, activele totale au scăzut cu 18,81%, la 58,13 milioane lei, de la 71,60 milioane lei.

Mecanica Ceahlău este listată la cota pieței reglementate a BVB din anul 2005, iar la ultimul preț de piață, de 0,1430 lei/acțiune, capitalizarea de piață a companiei se situează la 34,30 milioane lei (7,09 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
mecanica ceahlau
bvb
sif moldova
bvb
bursa