MedLife vrea să atragă de pe piață finanțări de peste 300 milioane lei

MedLife vrea să atragă de pe piață finanțări de peste 300 milioane lei

Sursa foto: dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 10 aug 2017

Furnizorul de servicii medicale MedLife convoacă acționarii pentru aprobarea unui plan de finanțare care include o majorare de capital cu emiterea a 2,6 milioane acțiuni noi și emisiuni de obligațiuni corporative în valoare de 274,20 milioane lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

La mai puțin de 1 an de prezență la Bursa de Valori București, Medlife își exprimă intenția de a folosi piața de capital pentru finanțarea activității și investițiilor sale. Astfel, Consiliul de Administrație al companiei a convocat Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor pentru data de 13 septembrie cu propuneri de majorare de capital social și de emitere de obligațiuni corporative.

Astfel, acționarii sunt chemați să aprobe o majorare cu 650.000 de lei a capitalului social prin emiterea unui număr de 2,6 milioane acțiuni noi, fără a exista precizate parametri ai operațiunii (prețul de exercitare, modalitățile de alocare). Un mandat în acest sens ar urma să fie încredințat în AGEA pentru o majorare de capital care ar trebui să se defășoare în maximum 3 ani de la votul în AGEA.

În piață, acțiunile MedLife au atins în piață la acest început de august, un maxim istoric la 39,00 lei/acțiune, nivel cu 50% peste prețul de 26,00 lei/acțiune care a adus acest emitent la cota BVB în luna decembrie a anului trecut. În funcție de prețul din momentul anunțului privind desfășurarea ofertei de majorare de capital efectivă și de ajustările care vor fi calculate de piață, operațiunea s-ar putea ridica până la 100 milioane lei.

MedLife a preluat pachetul majoritar al companiei care deține Spitalul Humanitas din Cluj-Napoca CITEȘTE ȘI MedLife a preluat pachetul majoritar al companiei care deține Spitalul Humanitas din Cluj-Napoca

De asemenea, acționarii sunt invitați să se exprime asupra posibilității emiterii de către societate a unor obligațiuni corporative negarantate, neconvertibile și nesubordonate, cu o valoare nominală totală de maximum 274,20 milioane lei, cu o rată fixă a dobânzii de maximum 4,9% pe an și o scadenta de maxim 7 ani, pentru a fi oferite investitorilor în România și în alte jurisdicții, prin intermediul unui plasament privat sau a unei oferte publice.

Raportarea financiară semestrială de ieri a MedLife a indicat o majorare cu 32,50% a veniturilor totale, la 310,41 milioane lei. Profitul net al furnizorului de servicii medicale a fost în primele 6 luni ale anului de 6,40 milioane lei, în creștere cu 233,33% mai mare decât cel de 1,92 milioane lei din S1 2016.

MedLife, companie unde pachetul majoritar este deținut de familia Marcu, a fost listată la cota Bursei de Valori București în luna decembrie a anului trecut, pachete semnificative fiind cumpărate de investitori instituționali, inclusiv fondurile de pensii. La ultimul preț de închidere de la BVB, de 39,00 lei/acțiune, cu 45,00% mai mare decât cel de 26,00 lei/acțiune al ofertei publice de listare, capitalizarea bursieră a companiei se ridică la 783,59 milioane lei (171,51 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
medlife
obligatiuni
bursa
bvb