Meta, compania-mamă a Facebook, a închis ședința de joi cu un declin de peste 26%. Valoarea de piață a scăzut cu 230 de miliarde de dolari, record în istoria bursei americane

Meta, compania-mamă a Facebook, a închis ședința de joi cu un declin de peste 26%. Valoarea de piață a scăzut cu 230 de miliarde de dolari, record în istoria bursei americane
scris 3 feb 2022

Meta, fosta Facebook, a închis ședința de joi  în scădere cu 26,39%în contextul în care compania americană a anunțat prima scădere trimestrială a numărului de utilizatori. 

Acesta este cel mai mare declin zilnic din istoria companiei, depășindu-l pe cel de 19% din iulie 2018.

Ca valoare de piață, Meta a pierdut circa 230 de miliarde de dolari într-o singură zi, cea mai mare sumă din istoria bursei americane. Recordul precedent era deținut de Apple, cu o scădere zilnică de 180 de miliarde de dolari în septembrie 2020, notează Bloomberg.

Cefin Trucks, cu afaceri de aproape 90 milioane euro, anunță strategia pe 2022: digitalizare, servicii financiare, creșterea eficientă a vânzărilor, expansiunea rețelei de service. Ford Trucks - lider de piață pe mai multe segmente CITEȘTE ȘI Cefin Trucks, cu afaceri de aproape 90 milioane euro, anunță strategia pe 2022: digitalizare, servicii financiare, creșterea eficientă a vânzărilor, expansiunea rețelei de service. Ford Trucks - lider de piață pe mai multe segmente

Gigantul american a tras în jos și celelalte companii din tehnologie.

Acțiunile platformelor sociale au avut cele mai puternice scăderi: Snap (fosta Snapchat)a pierdut 23,57%, Pinterest a scăzut cu 10,5%, iar Twitter a coborât cu 5,56%.

Principalii indici americani au închis și ei în scădere, trași în jos de sectorul tehnologiei.

S&P 500 a închis ședința cu un declin de 2,44%, iar Nasdaq Composite a scăzut cu 3,74%.
Investitorii străini pariază pe România CITEȘTE ȘI Investitorii străini pariază pe România

În ultimul trimestru din 2021, Facebook a avut 1,929 miliarde de utilizatori, în scădere de le 1,93 miliarde de utilizatori în trimestrul anterior. Este pentru prima oară când, trimestrial, numărul de utilizatori Facebook scade.

Aplicația Facebook a pierdut în ultimele trei luni un milion de utilizatori activi zilnic în Statele Unite, regiune în care câștigă cei mai mulți bani din reclame - un semnal îngrijorător pentru investitori.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
meta
declin facebook
utilizatori facebook
wall street