Nvidia depășește, în premieră, Facebook și urcă pe locul 7 în Topul celor mai valoroase companii americane

Nvidia depășește, în premieră, Facebook și urcă pe locul 7 în Topul celor mai valoroase companii americane
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 8 feb 2022

Nvidia a redevenit a șaptea cea mai mare companie americană în funcție de capitalizare, depășind, în premieră, Meta Platforms, compania-mamă a Facebook.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Repoziționarea celor mai valoroase companii americane reflectă ascensiunea rapidă a Nvidia din ultimii ani, precum și recenta cădere în dizgrație a Meta, care a pierdut o treime din valoarea de piață după publicarea rezultatelor trimestriale săptămâna trecută, scrie MarketWatch.

Acțiunile Meta s-au corectat cu 5,14% luni, proprietarul Facebook încheiind tranzacțiile cu o valoare de piață de 612,2 miliarde de dolari. Titlurile Nvidia s-au apreciat cu 1,68%, conferind companiei o capitalizare de 618,2 miliarde de dolari.

Debut de săptămână marcat de ezitare la BVB. Tranzacție cu 1,6% din acțiunile Evergent Investments CITEȘTE ȘI Debut de săptămână marcat de ezitare la BVB. Tranzacție cu 1,6% din acțiunile Evergent Investments

Capitalizarea Nvidia a depășit-o pe cea a Meta pentru prima dată.

În urma performanței, producătorul de cipuri grafice a urcat pe locul 7 în Topul celor mai mari companii americane, poziție pe care a mai deținut-o, pentru scurt timp, în noiembrie anul trecut.

Nvidia era a 15-a cea mai mare companie americană în urmă cu un an și a 50-a cea mai mare în urmă cu doi ani, potrivit Dow Jones Market Data.

Meta ocupa locul 6 înaintea prăbușirii acțiunilor săptămâna trecută, dar a fost devansată între timp și de Berkshire Hathaway, vehiculul de investiții condus de celebrul investitor Warren Buffett.

Berkshire Hathaway a închis sesiunea bursieră de luni cu o valoare de piață de 706,97 miliarde de dolari.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
nvidia
facebook
meta platforms
meta facebook
capitalizare
actiuni