Nvidia urcă pe locul 7 în Topul celor mai mari companii americane, devansând Berkshire Hathaway

Nvidia urcă pe locul 7 în Topul celor mai mari companii americane, devansând Berkshire Hathaway
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 3 nov 2021

Nvidia a urcat, în premieră, pe locul 7 în topul celor mai mari companii americane în funcție de capitalizare, devansând conglomeratul Berkshire Hathaway condus de celebrul investitor Warren Buffett.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acțiunile producătorului de cipuri grafice s-au apreciat cu 2,2% marți, până la 264,01 dolari, preț ce conferă companiei o capitalizare de aproximativ 658 miliarde de dolari. Titlurile Berkshire au avansat cu 0,6%, grupul de investiții fiind evaluat la 652,4 miliarde de dolari după prețul de la închiderea sesiunii bursiere.

Nvidia a devansat Berkshire Hathaway în funcție de valoarea de piață pentru prima dată și a urcat pe locul 7 în clasamentul celor mai mari companii americane tranzacționate public.

Zoom - Dragostea necondiționată pentru utilizatori a luat sfârșit CITEȘTE ȘI Zoom - Dragostea necondiționată pentru utilizatori a luat sfârșit

Acțiunile Nvidia au evoluat pe un trend puternic crescător în ultimul an, valoarea companiei dublându-se în ultimul an, pe fondul cererii ridicate pentru cipuri din partea producătorilor de jocuri și a operatorilor de centre de date. În ultimul deceniu, capitalizarea Nvidia a crescut cu aproape 7.500%, scrie MarketWatch.

Spre comparație, acțiunile Berkshire s-au apreciat cu aproximativ 40% în ultimul an și cu 270% în ultima decadă.

Capitalizarea Nvidia a crescut cu circa 530 miliarde de dolari de la un minim atins în pandemie, la jumătatea lunii martie anul trecut. În prezent, valoarea de piață a Nvidia depășește capitalizarea combinată a rivalilor Intel și Broadcom.

Microsoft rămâne cea mai mare companie americană în funcție de capitalizare, cu o valoare de piață de 2,5 trilioane de dolari în funcție de prețul acțiunilor marți. Microsoft a depășit Apple la finele săptămânii trecute, revenind în fruntea clasamentului pentru prima dată din iulie 2020.

Apple este evaluată în prezent la 2,46 trilioane de dolari, fiind urmată de Alphabet, compania-mamă a Google (1,93 trilioane dolari), Amazon (1,68 trilioane dolari), Tesla (1,17 trilioane dolari) și Meta Platforms (Facebook), cu o capitalizare de 912 miliarde de dolari.

Nvidia ar putea fi unul dintre beneficiarii creșterii cheltuielilor de capital preconizate de compania-mamă a Facebook. Meta Platforms a anunțat că se va concentra pe utilizarea inteligenței articiale și a algoritmilor de machine learning pentru a-și îmbunătăți recomandările către utilizatori, activități care, în opinia analiștilor, se vor traduce în noi contracte pentru Nvidia și alți furnizori de componente și echipamente IT, precum Arista Networks.

viewscnt
Afla mai multe despre
nvidia
capitalizare nvidia
berkshire hathaway
warren buffett
actiuni
cipuri nvidia