Oferta de titluri de stat – radiografie la debut

Oferta de titluri de stat – radiografie la debut

Sursa foto: Abdone | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 23 iun 2021

În prima zi de subscriere pentru emisiunile de obligațiuni guvernamentale în programul Fidelis, cele 3 intrumente financiare au adunat subscrieri în echivalent de 3,59 milioane euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Investitorii activi la Bursa de Valori București au introdus aproape 170 de ordine în oferta de titluri a Ministerului Finanțelor Publice, ce rămâne deschisă până pe 12 iulie. Cel mai mare interes a existat pentru emisiunea scadentă în anul 2023 (R2307A) cu randament anual de 3,25%, unde au fost plasate subscrieri pentru aproximativ 52.000 de titluri, echivalentul a 5,26 milioane lei.

Pe titlurile cu maturitate de 1 an (R2207A) și cu un cupon de 2,95% au fost subscrieri în valoare de 7,25 milioane lei, iar pe emisiunea denominată în euro (R2307AE), având o dobândă anuală de 1,00%, au fost cumulate ordine pentru titluri în valoare de 1,05 milioane în sistemul operatorului de piață BVB.

CureVac a pierdut peste jumătate din capitalizarea bursieră după datele dezamăgitoare privind eficiența vaccinului său anti-Covid CITEȘTE ȘI CureVac a pierdut peste jumătate din capitalizarea bursieră după datele dezamăgitoare privind eficiența vaccinului său anti-Covid

Promovarea titlurilor la dobânzi inferioare exercițiilor similare din decembrie și martie pe un fond de sporire a inflației este percepută negativ de investitori. În plus, Finanțele Publice au avut o competiție importantă din partea sectorului privat, alături de oferta One United Properties (ONE), în derulare în aceeași perioadă, fiind promovate recent mai multe exerciții de piață care au drenat din lichiditatea de pe bursă. Oferta Transport Trade Services (TTS) s-a ridicat la 288,00 milioane lei, alte plasamente private fiind consemnate pentru listarea unor instrumente financiare pe piața AeRO.

viewscnt
Afla mai multe despre
titluri de stat
bursa
bvb
dobanzi
mfp
one united propertties
tts