Retailerul online de modă About You urcă puternic în prima zi de tranzacționare pe bursă

Retailerul online de modă About You urcă puternic în prima zi de tranzacționare pe bursă
scris 16 iun 2021

Retailerul online de modă About You, prezent și în România, crește cu aproape 17% în prima zi de tranzacționare pe bursa de la Frankfurt, în contextul în care investitorii mizează pe revenirea cererii pentru rochiile de ocazie, care aduceau o mare parte din veniturile companiei înainte de pandemie.

Acțunile companiei au urcat, miercuri, până la 26,8 euro/unitate, comparativ cu prețul de IPO de 23 de euro/unitate.

În cadrul ofertei publice, retailerul a atras 842 de milioane de euro din vânzarea unui pachet de 21% din acțiuni, ceea ce evaluează compania la 3,92 miliarde de euro.

Amazon folosește, pentru prima oară, tehnologia de cumpărături cu plata automată într-un supermarket CITEȘTE ȘI Amazon folosește, pentru prima oară, tehnologia de cumpărături cu plata automată într-un supermarket

About You este o companie de fashion și tehnologie cu sediul în Hamburg, Germania, și a fost creată în anul 2014 de trei tineri antreprenori în domeniul digital: Sebastian Betz, Tarek Müller și Hannes Wiese.

În 7 ani, retailerul online și-a extins prezența pe 23 de piețe și a ajuns, în anul fiscal 2020/2021, la vânzări totale de 1,17 miliarde de euro. Oferta companiei cuprinde peste 400.000 de produse, de la circa 2.000 de branduri.

Compania s-a lansat în România în toamna anului 2019.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
about you
retailer online
ipo about you
listare