Peste 5.000 de investitori individuali au subscris în oferta Digi, valoarea însumată a plasamentelor fiind de peste 265 milioane euro. Telefoanele sună continuu la intermediari. „N-am mâncat ieri”, spune un broker

Peste 5.000 de investitori individuali au subscris în oferta Digi, valoarea însumată a plasamentelor fiind de peste 265 milioane euro. Telefoanele sună continuu la intermediari. „N-am mâncat ieri”, spune un broker
scris 5 mai 2017

Oferta publică primară de la Digi Communications a captat interesul publicului, iar mulți oameni fac pasul către bursă pentru prima dată, subscriind la operațiunea de piață. Pe tranșa investitorilor de retail ordinele au sărit de un miliard de lei. „Mi se pare că sunt foarte mulți bani în piață”, spune un broker.

Participare consistentă la oferta Digi Communications (DIGI) unde tranșa investitorilor individuali este deja suprasubscrisă de peste 6 ori. În sistemul bursei s-au cumulat peste 5.000 de ordine pentru achiziția a 21,59 milioane acțiuni, valoarea acestor plasamente ridicându-se la 1,21 miliarde lei (265,94 milioane euro), la ora 14.45.

În zona Ardealului – unde RCS&RDS, operatorul telecom care face acum pasul pe bursă, este foarte bine reprezentat – oamenii trec pragul brokerilor măcar pentru a întreba, iar unii au și bani să subscrie. „Este mare interesul. Nu mă așteptam să fie atât de mare”, a declarat pentru Profit.ro un broker de la o casă de brokeraj din Transilvania. A centralizat peste 100 de subscrieri. „Nu am timp să le număr”, spune.

EXCLUSIV AGA-șoc la Zentiva: Acuzații de conflict de interese și deturnare a profiturilor către majoritarul Sanofi. Dragnea, invocat ca bau-bau al multinaționalelor evazioniste CITEȘTE ȘI EXCLUSIV AGA-șoc la Zentiva: Acuzații de conflict de interese și deturnare a profiturilor către majoritarul Sanofi. Dragnea, invocat ca bau-bau al multinaționalelor evazioniste

Interesul a fost ridicat încă de la început, în prima oră de tranzacționare fiind epuizată tranșa acțiunilor garantate de 534.000 de lei. Azi fluxul s-a majorat fiind ultima zi în care investitorii de retail pot beneficia de un discount de 7% față de prețul care va fi format pe tranșa investitorilor instituționali.

Un intermediar vizibil din București și-a majorat cu 5% numărul de clienți în numai 5 zile. Au peste 10 subscrieri de 25-40.000 de acțiuni, echivalentul unor subscrieri între 1,4 milioane lei și 2,24 milioane lei.

„Mi se pare că sunt foarte mulți bani în piață”, spune brokerul din Ardeal. Afirmă că și-a reactivat mulți clienți care în ultimii ani uitaseră de bursă. „Telefoane foarte, foarte multe. Ca la oferta asta nu am avut niciodată. N-am mâncat ieri. Și nici n-am fost la baie...”.

viewscnt
Afla mai multe despre
digi
bvb
bursa
rcs&rds