Plafar a avut anul trecut pierderi de circa jumătate de milion de lei, cu exporturi infime

Plafar a avut anul trecut pierderi de circa jumătate de milion de lei, cu exporturi infime
Ovidiu Bărbulescu
Ovidiu Bărbulescu
scris 6 iul 2017

Societatea Națională Plafar a înregistrat anul trecut o pierdere de circa o jumătate de milion de lei, exporturile reprezentând în același an o sumă infimă din cifra de afaceri netă, relevă bilanțul contabil al companiei de stat, care urmează să fie supus aprobării adunării generale a acționarilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Principalele piețe de export ale Plafar sunt SUA, Canada, Cipru, Spania și Republica Moldova. Plafar produce 150 de sortimente de ceaiuri și 42 de siropuri pe bază plante medicinale sau fructe.

Potrivit cifrelor din bilanțul contabil aferent exercițiului financiar anului 2016, date care sunt certificate de auditorul extern BDO Audit, la 31 decembrie 2016 pierderea Plafar, cu 50 de angajați, era de 434.873 lei, la afaceri de 7 milioane lei, societatea având la aceeași dată capitaluri proprii de 6,89 milioane lei.

Tot la nivelul anului trecut, cifra totală a exporturilor societății a fost de 137.072 lei.

Dobânzile penalizatoare prevăzute să fie limitate la credite și leasing pentru consumatori, iar debitorii să răscumpere creanța doar cu dublul sumei plătite de cesionar CITEȘTE ȘI Dobânzile penalizatoare prevăzute să fie limitate la credite și leasing pentru consumatori, iar debitorii să răscumpere creanța doar cu dublul sumei plătite de cesionar

În perioada ianuarie-mai 2017, exporturile au înregistrat o ușoară creștere, atingând 97.465 lei, indică un document oficial.

Statul, prin Ministerul Economiei, controlează integral Plafar, autoritățile având în vedere privatizarea societății.

viewscnt
Afla mai multe despre
plafar
pierderi
export
2016
bilant
contabil