Premierul Florin Cîțu spune că nu își dă demisia și oferă detalii despre incidentul de acum 20 de ani din SUA. „Nu pot să duc 7-8 beri”

Premierul Florin Cîțu spune că nu își dă demisia și oferă detalii despre incidentul de acum 20 de ani din SUA. „Nu pot să duc 7-8 beri”
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 aug 2021

Primul ministru Florin Cîțu afirmă că nu a discutat cu președintele Klaus Iohannis despre pedeapsa primită în America. “Nu m-am gândit nicio clipă să îmi dau demisia”

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Premierul Florin Cîțu a declarat referindu-se la faptul că a făcut închisoare două zile în SUA pentru că a condus sub influența alcoolului, că nu a adus în discuție acest eveniment în discuțile cu președintele Klaus Iohannis. El a precizat că nu s-a gândit nicio clipă să își dea demisia. El susține că "nu a adus în discuție" cu președintele Iohannis acest subiect. Întrebat dacă a discutat cu președintele după dezvăluirile publice premierul a răspuns afirmativ și a subliniat că nu este vorba despre un caz penal. Întrebat dacă a luat în calcul demisia, prim-ministruL a răspuns:"Nu, niciun moment".

Cîțu a ținut să precizeze că un coleg al său i-ar fi comunicat lui Ludovic Orban despre dosarul din Statele Unite, el spunând, în acest context, că Orban văzuse documentul.

BRK Financial – profit consistent la S1 CITEȘTE ȘI BRK Financial – profit consistent la S1

El a povestit că a băut la ziua unui coleg și că de atunci episodul nu s-a repetat. Florin Cîțu a explicat că a respectat legislația, toate recomandările instanței și "subiectul a fost închis la momentul respectiv". Întrebat ce a băut a răspuns că a fost bere și a negat cantitățile vehiculate în media de unii polițiști despre prezumtiva cantitate consumată în vederea atingerii alcoolemiei din dosar. “Nu duc 7-8 beri”, a răspuns el reporterului care a întrebat dacă consumul a fost apropiat acelui reper.

El a achitat amenda, costurile detenției de 48 de ore și cheltuielile aferente procesului vânzând mașina care era veche din 1988 și contractând un împrumut.

Astfel, premierul a afirmat și-a vândut mașina și s-a împrumutat pentru a plăti amenda în SUA, dar nu mai știe exact câți bani a luat împrumut și de unde. De asemenea, el a spus că nu își emintește exact nici dacă a stat 48 de ore în arest și nici dacă a fost încătușat.

Întrebat dacă a fost încătușat, Cîțu a răspuns: "Nu mai țin minte, dar am respectat toate procedurile legale".

viewscnt
Afla mai multe despre
florin citu