Prodplast obține aproape 1 milion de euro din Norvegia

Prodplast obține aproape 1 milion de euro din Norvegia
scris 11 oct 2019

Producătorul de mase plastice Prodplast a obținut un grant norvegian pentru fabricarea unor produse ecologice.

ULTIMA ORĂ Nouriel Roubini, "Dr. Doom", vine în România. Detalii AICI

Prodplast București (PPL), firmă controlată de omul de afaceri Florin Pogonaru, atrage finanțare externă. Compania, în calitate de promotor de proiect, a încheiat cu Innovation Norway un contract privind primirea unui ajutor fianciar în cadrul apelului de proiecte pentru proiectului Europa Verde - Tehnologii eficiente pentru fabricarea de produse inovatoare și ecologice, al EEA and Norway Grants 2014-2021.

Obiectivul proiectului este dezvoltarea cooperării de afaceri între Romania și Norvegia, pentru a oferi soluții împotriva poluării cu plastic de unică folosință atât pe sol, cât și marin. Iar suma obținută de societate ca subvenție se ridică la 950.000 de euro.

Suedezii de la East Capital au achiziționat 5,7% din acțiunile Purcari în tranzacția prin care au ieșit cei de la Horizon Capital. Cumpărătorii au mai fost mari investitori și în Fondul Proprietatea CITEȘTE ȘI Suedezii de la East Capital au achiziționat 5,7% din acțiunile Purcari în tranzacția prin care au ieșit cei de la Horizon Capital. Cumpărătorii au mai fost mari investitori și în Fondul Proprietatea

Prodplast a realizat în prima jumătate a acestui an venituri din vânzări în valoare de 36,32 milioane lei, în creștere cu 55,61% față de cele de 23,34 milioane lei de la S1 2018. Compania menționează în raportarea semestrială o contribuție de 36,64% la cifra de afaceri a vânzărilor prin Biodeck. Firma în care Prodplast deține 70,00% din capitalul social este specializată în fabricarea pungilor și tacâmurilor biodegradabile și are o deschidere foarte mare către piață printr-un acord convenit cu rețeaua de magazine Carrefour.

Este și contextul în care Prodplast și-a majorat de aproximativ 4 ori profitul din exploatare, la 1,98 milioane lei, de la aproximativ 498.000 de lei în primul semestru al anului trecut. Dinamica a fost chiar mai accelerată la nivelul rezultatului total global care a urcat cu aproape 8 ori, la 1,16 milioane lei, de la aproximativ 147.000 de lei.

DECIZIE ISTORICĂ-PARADOX. Hulita „taxă pe lăcomie” a majorat lichiditatea la BVB pe ultima sută de metri anul trecut și a ridicat bursa românească în rândul piețelor emergente. Bani suplimentari ar urma să ajungă în România CITEȘTE ȘI DECIZIE ISTORICĂ-PARADOX. Hulita „taxă pe lăcomie” a majorat lichiditatea la BVB pe ultima sută de metri anul trecut și a ridicat bursa românească în rândul piețelor emergente. Bani suplimentari ar urma să ajungă în România

Prodplast București a achiziționat în perioada 20 iunie - 29 august un număr de 9.090 de acțiuni proprii, reprezentând 0,53% din capitalul social în cadrul unei oferte intermeidate de IFB Finwest. Prețul plătit a fost de 2,4000 lei/acțiune, apropiat unei cotații medii din ultimul an, iar la această valoare operațiunea de piață s-a cifrat la aproape 22.000 de lei, chiar sub prețul unui autoturism nou.

La data de 30 iunie, activele totale ale Prodplast se ridicau la 96,36 milioane lei, fiind în creștere cu 5,72% față de cele de 91,14 milioane lei de la 1 ianuarie. În același interval de raportare, datoriile pe termen scurt au crescut cu 3,34%, la 15,02 milioane lei, de la 14,52 milioane lei, iar datoriile pe termen lung s-au dublat cu 13,48%, la 6,09 milioane lei, de la 3,02 milioane lei.

Prodplast, companie comtrolată de omul de afaceri Pogonaru prin firmele Nord SA și Floreasca Development, este listată la cota Bursei de Valori București, iar la prețul ofertei publice de cumpărare recente, capitalizarea de piață a acesteia este de 40,97 milioane lei (8,67 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
prodplast
bvb
bursa
biodeck
florin pogonaru
carrefour
norvegia