Rulaj în creștere la BVB, susținut de bănci și companiile energetice

Rulaj în creștere la BVB, susținut de bănci și companiile energetice
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 15 mar 2017

Titlurile bancar-financiare au revenit miercuri în atenția investitorilor de la București, într-o zi în care indicii principali s-au apreciat cu 0,8%, peste avansul consemnat la nivel european, pe un rulaj în urcare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Schimburile cu acțiuni s-au ridicat la 33,96 milioane lei (7,47 milioane euro), valoare mai mare cu peste 10 milioane lei comparativ cu ședința anterioară. Piața Deal nu a înregistrat transferuri astăzi, însă piața de obligațiuni a fost animată de tranzacții în valoare de peste 44,46 milioane lei (9,8 milioane euro).

Producătorul de hârtie, carton și ambalaje Vrancart Adjud (VNC) a încheiat cu succes o emisiune de obligațiuni convertibile în valoare de 38,25 milioane lei, tranzacția aferentă ofertei fiind executată astăzi. Tot astăzi au mai fost tranzacționate obligațiuni emise de Primăria Municipiului București în valoare de 6,21 milioane lei.

Raiffeisen: Profit de 104 mil. euro în România, în creștere cu 4,5%. Costuri reduse, 20.000 de clienți în minus CITEȘTE ȘI Raiffeisen: Profit de 104 mil. euro în România, în creștere cu 4,5%. Costuri reduse, 20.000 de clienți în minus

Primii trei cei mai lichizi emitenți piața de acțiuni astăzi au avut cele mai mici creșteri la nivelul prețului, de sub 0,6%. Cel mai mare rulaj l-au avut titlurile BRD-Groupe Societe Generale (BRD). Banca aflată în proprietatea francezilor de la Societe Generale a consemnat transferuri de 7,4 milioane lei și o apreciere la nivelul acțiunii de 0,34%, până la 11,94 lei/unitate.

A doua bancă lichidă de la BVB, Banca Transilvania (TLV), a bifat un rulaj apropiat, de 7,25 milioane lei, fiind urmată în topul tranzacțiilor de Fondul Proprietatea (FP), cu schimburi de puțin peste 5 milioane lei. Prețul acțiunii FP a crescut cu 0,23%, în timp ce Banca Transilvania a înregistrat un avans de 0,54%.

Aprecieri mai consistente au avut titlurile OMV Petrom (SNP) și SIF Oltenia (SIF5). Impulsionate de scumpirea barilului de petrol cu peste 1,5%, pe fondul scăderii stocurilor din SUA, acțiunile Petrom au crescut cu aproape 2,9%, până la 0,305 lei/unitate, pe un rulaj de 4 milioane lei. BET-NG a urcat cu 1,25%.

În sectorul financiar, BET-FI a avansat cu 1,72%, sprijinit de evoluția SIF Oltenia, ale cărei acțiuni s-au apreciat cu 4,15% și SIF Moldova (SIF2), care a înregistrat o creștere de 2,53%.

Indicele pan-european Stoxx Europe 600 a urcat cu 0,44%, pe fondul aprecierii acțiunilor energetice și financiare. Investitorii așteaptă decizia de politică monetară a băncii centrale americane, dar și rezultatele alegerilor parlamentare din Olanda. O victorie a partidului de extremă dreapta condus de Geert Wilders ar putea impulsiona campania candidatei anti-europene Marine Le Pen în alegerile pentru președinția Franței.

viewscnt
Afla mai multe despre
bvb
actiuni
evolutii