Safetech Innovations vine la bursă. Prima companie de securitate cibernetică listată

Safetech Innovations vine la bursă. Prima companie de securitate cibernetică listată

Victor Gansac CEO Safetech Innovations

Profit.ro
Profit.ro
scris 26 ian 2021

Acțiunile societății de securitate cibernetică Safetech Innovations vor intra vineri, 29 ianuarie, la tranzacționare pe piața AeRO din cadrul Sistemul Multilateral de Tranzacționare (SMT) al BVB, sub simbolul SAFE.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Societatea va intra pe piata AeRO cu o capitalizare anticipată de 12,5 milioane lei (2,6 milioane euro). Aceasta a fost calculată pe baza prețului din cadrul plasamentului privat derulat de Safetech Innovations în octombrie 2020 și prin care a atras 2,5 milioane lei.

În toamnă, Safetech Innovations SA, companie românească de securitate cibernetică, a atras 2,5 milioane lei prin vânzarea a 20% din capitalul social al companiei. Oferta a fost suprasubscrisă în doar 37 de secunde și până la finalul zilei plasamentul a înregistrat o rată record de suprasubscriere de 8,57 ori. 

Investitorii au subscris acțiuni SAFE în valoare totală de 21,435 milioane lei. Conform politicii de alocare specificată în documentul de ofertă, acțiunile vor fi alocate investitorilor în mod proporțional.

Cele 2,5 milioane lei atrase în cadrul plasamentului privat vor fi direcționate către investiții în dezvoltarea de soluții și produse inovatoare în domeniul securității cibernetice, dar și în creșterea capacității tehnice prin dezvoltarea laboratorului de testare a securității.

Odată ce acțiunile companiei vor intra la tranzacționare pe piața AeRO, free-float-ul Safetech Innovations va fi de 20%, în timp ce Victor Gânsac, CEO, și Paul Rusu, Director Financiar, vor deține fiecare o participație de 40% în companie.

La finele lunii septembrie, Safetech Innovations a anunțat intenția de listare pe piața AeRO a Bursei de Valori București până la sfârșitul anului.

SIF Moldova intenționează să-și schimbe denumirea în Evergent Investments CITEȘTE ȘI SIF Moldova intenționează să-și schimbe denumirea în Evergent Investments

„În ultimii doi ani ne-am concentrat atenția în vederea pregătirii Safetech Innovations pentru investitorii Bursei de Valori București. Ne-am revizuit modelul de business, am îmbunătățit oferta de servicii, am restructurat compania pe plan intern și am atras clienți de renume din România și din străinătate. Ca urmare, rezultatele noastre financiare s-au îmbunătățit semnificativ. Pentru anul 2020, în ciuda pande-miei, intenționăm să creștem veniturile cu aproximativ 15%, iar profitul net cu aproximativ 60% față de rezultatele înregistrate în anul precedent. Ne bucurăm să anunțăm că suntem pregătiți pentru plasa-mentul privat și listarea ulterioară pe piața AeRO. Recunoaștem oportunitățile pe care le oferă piața de capital și dorim să ne continuăm planurile de a transforma Safetech Innovations într-un jucător de referință pe piața de securitate cibernetică din România cu ajutorul investitorilor locali”, a declarat Victor Gânsac, Director General, Safetech Innovations.

Safetech Innovations a fost înființată în 2011 și este dedicată exclusiv securității in-formației de pe piața de profil din România, care furnizează atât servicii în domeniul securității, cât și pentru implementarea soluțiilor de securitate cibernetică. 

În 2019, Safetech Innovations a înregistrat o cifră de afaceri de 10,5 milioane lei, cu o creștere de 56,4% față de rezultatul din 2018 și un profit net de 1,25 milioane lei, cu o creștere de 26,3% față de 2018. În 2019, compania a avut o marjă de profit net de 11,8%. În prima jumătate a anului 2020, Safetech Innovations a înregistrat o cifră de afaceri de 5,3 milioane lei (+60,7% față de S1 2019) și un profit net de 450.246 lei (+61,5% față de S1 2019). Pentru întregul an 2020, conducerea estimează venituri de 15,6 milioane lei și la un profit net de 2 milioane lei. Compania are în prezent 43 de angajați.

Capitalul atras în cadrul plasamentului privat va fi direcționat către investiții. Prin listarea la bursă și acces la capital, compania identifică o oportunitate în dezvoltarea de soluții și produse inovatoare în domeniul securității cibernetice, dar și în creșterea capacității tehnice prin dezvoltarea laboratorului de testare a securității. Investițiile în aceste noi proiecte vor putea genera venituri semnificative, fiind bazate pe tehnologie brevetată.

Safetech Innovations va fi prima companie de securitate cibernetică listată la Bursa de Valori București. 

viewscnt
Afla mai multe despre
safetech innovations
listare
bvb
piata aero