Ședință de revenire la BVB

Ședință de revenire la BVB
Andra Oprescu
Andra Oprescu
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 20 iun 2018

Bursa de Valori București a recuperat, în ședința de astăzi, o parte din declinul din ultimele zile, evoluția urmând tendința de pe bursele europene. Banca Transilvania a rămas și în ședința curentă cel mai tranzacționat emitent și a asigurat aproape o treime din rulajul de 30,56 milioane de lei de la BVB.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele compozit BET Plus a urcat cu 0,49%, iar indicele reprezentativ BET, cu 0,59%, la 8.135,47 puncte. Din punct de vedere tehnic, sesiunea de revenire de astăzi nu schimbă nimic. Indicele BET se află pe un impuls descendent după o respingere la o confluență de rezistențe tehnice importante pe care a testat-o în mai multe sesiuni, respectiv media mobilă de 200 de zile (EMA200), cea care definește trendul, și retragerea Fibonacci de 38,2% a parcursului negativ precedent. Media mobilă exponențială de 21 de zile (EMA21) în coborâre a venit să aglomereze punctul logic de regrupare a vânzătorilor.

După sesiunea de declin de astăzi, scenariul cel mai probabil devine doborârea precedentului minim de la finele lunii mai, iar intesecția mediilor mobile care desemnează tendința pe termen scurt, adică media mobilă exponențială de 5 zile (EMA5) și media mobilă simplă de 8 zile (SMA8) este de natură să susțină din punct de vedere tehnic o astfel de evoluție.

Ședință de revenire la BVB

La nivel european, indicele Stoxx 600 a recuperat 0,3% în ședința de astăzi, după ce ieri a coborât la minimul ultimelor 3 săptămâni pe fondul declanșării unui război comercial între SUA și China, în condițiile în care președintele american, Donald Trump, a amenințat că va impune noi taxe pentru importuri chinezești în valoare de 200 miliarde de dolari.

"Participanții de pe piețe tranzacționează deja de ceva timp în baza acelorași știri legate de un război comercial, astfel că o epuizare a trendului de scădere începe să se instaleze", spune Jasper Lawler, responsabil de cercetare la London Capital, citat de MarketWatch.

În regiune, indicele WIG20 de la Varșovia a crescut cu 1,6%, indicele BUX al bursei de la Budapesta a urcat cu 1,2%, iar indicele PX al bursei de la Praga s-a apreciat cu 0,2%.

Cel  mai tranzacționat emitent la BVB a fost Banca Transilvania (TLV), cu tranzacții de 9,68 milioane de lei (aproape 32% din rulajul total), urmat de BRD - Groupe Société Générale (BRD), cu 8,1 milioane de lei, și Electrica (EL), cu 3,9 milioane lei. Acțiunile cu simbolul TLV au încheiat ședința în urcare cu 0,86%, acțiunile BRD au crescut cu 0,46%, în timp ce titlurile Electrica au scăzut cu 1,1%.

Indicele BET-NG, care urmărește evoluția companiilor din sectorul energetic, a crescut cu 0,86%. BET-FI, compus din cele cinci SIF-uri și Fondul Proprietatea (FP), a coborât 0,4%, fiind singurul indice de la BVB care a încheiat ședința de tranzacționare în scădere. BET-XT și BET-BK au scăzut cu crescut cu 0,42%, respectiv 0,23%%. BET-XT reflectă evoluția primelor 25 de acțiuni românești în funcție de lichiditate, în timp ce BET BK cuprinde cele mai lichide 25 de companii indiferent de țara de proveniență.

viewscnt
Afla mai multe despre
bvb
bursa
bet
bucuresti
stoxx 600
banca transilvania