SIF Moldova își schimbă denumirea în Evergent Investments. Emitentul a primit unda verde de la ASF

SIF Moldova își schimbă denumirea în Evergent Investments. Emitentul a primit unda verde de la ASF
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 2 mar 2021

După ce în urmă cu 2 ani și jumătate a respins un demers similar ca incompatibil cu vechea legislație a pieței de capital, acum Autoritatea de Supraveghere Financiară a avizat schimbarea numelui societății SIF Moldova în Evergent Investments.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

SIF Moldova (SIF2) are liber de la reglementatorul pieței de capital pentru a-și schimba denumirea. Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat schimbarea denumirii acestui emitent listat la Bursa de Valori București în Evergent Investments, conform cu decizia Adunării Generale a Acționarilor din 30 octombrie 2020. 

Mutarea vine în contextul schimbării legislației pieței de capital în baza unei legi votate de Parlament la sfârșitul anului 2019 și care a transformat anul trecut SIF-urile sub aspect constitutiv. Încă de acum peste 10 ani mai mulți profesioniști ai sectorului financiar intuiau că cele 5 societăți de investiții financiare listate la cota Bursei de Valori București, unde la acea vreme erau cei mai lichizi emitenți, vor încerca să se departajeze între ele atât prin strategiile de investiții și dezvoltare, cât și prin structura portofoliului. Schimbarea mărcii urma să fie parte a unui astfel de proces.

GRAFIC Cemacon – la primul declin în bilanț din anul 2013 încoace CITEȘTE ȘI GRAFIC Cemacon – la primul declin în bilanț din anul 2013 încoace

Cătălin Iancu, director general adjunct al societății, afirmă că schimbarea denumirii este una care semnalizează o nouă viziune în strategia de investiții prin identificarea de oportunități de investiții, inclusiv pe segmentul de private equity.

Sloganul adoptat este "Drive for performance" pentru o societate care în ultimul deceniu a raportat un randament mediu compus anual de peste 10% și a distribuit în acest interval dividende în valoare agregată de aproape 700 milioane lei.

În primăvara anului 2018, SIF-ul cu sediul la Bacău a mai inițat un astfel de demers, atunci numele votat de acționari fiind First Romania Capital Invest. Procedurile s-au oprit, însă, la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), care a respins avizarea, imposibilă în contextual vechii legislații.

Votul în Parlament de la sfârșitul anului trecut pentru legea fondurilor de investiții alternative care a abrogat vechiul ansamblu legal privind SIF-urile deschide acum calea nu numai ridicării pragurilor de deținere, care a fost deja operată, dar și schimbărilor de denumire.

SIF Moldova avea la data de 30 septembrie un activ net de 1,91 miliarde lei. La nivelul de 1,9401 lei/acțiune al valorii unitare a activului net (VUAN) raportat ultimului preț de închidere din ședința de ieri de 1,1950 lei/acțiune, societatea se tranzacționează pe bursa cu un discount de 38,40%.

viewscnt
Afla mai multe despre
sif moldova
bvb
bursa
asf