SIF Moldova recumpără mai ieftin o parte din acțiunile Banca Transilvania vândute la finalul anului trecut

SIF Moldova recumpără mai ieftin o parte din acțiunile Banca Transilvania vândute la finalul anului trecut
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 11 ian 2016

SIF Moldova (SIF2) a cumpărat vineri 1,2 milioane acțiuni Banca Transilvania (TLV) la prețul de 2,26 lei/acțiune, potrivit unei notoficări publicate pe portalul Bursei de Valori București, ceea ce situează valoarea schimbului la 2,71 milioane lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cu o zi înainte, prin același intermediar IEBA Trust, SIF Moldova mai cumpărase peste 247.000 de acțiuni, tot la prețul de 2,26 lei/acțiune, valoarea pachetului fiind de aproape 560.000 de lei. Cele două tranzacții reprezintă recumpărarea a aproximativ jumătate din cele 2,94 milioane de acțiuni vândute la prețuri între 2,43 lei/acțiune și 2,48 lei/acțiune în ultimele ședințe de tranzacționare ale anului trecut de la BVB și pentru care societatea a obținut 7,23 milioane lei.

Recumpărările de la finele săptămânii trecute s-au realizat așadar la prețuri cu 7-9% mai mici decât cele la care s-au înstrăinat pachetele în decembrie. În același timp, însă, declinul de la acest început de an a acțiunilor Băncii Transilvania a diminuat valoarea participației de aproximativ 8% din capitalul social al instituției de credit pe care o are SIF Moldova și care se cifrează la 130 milioane euro, cea mai mare deținere din portofoliul societății de investiții financiare. De fapt, vânzările derulate în toamna acestui an chiar au fost justificate de managementul societății de faptul că deținerea la Banca Transilvania nu ar trebui să depășească un nivel de 40% din activele SIF2.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
bvb
bursa
banca transilvania
sif moldova