Bani din hârtie igienică la vreme de criză

Bani din hârtie igienică la vreme de criză
scris 20 mar 2020

Vrancart Adjud anunță distribuirea unui dividend care, după căderile bursiere, are un randament de 8%. Cele mai importante încasări le vor avea acționarul majoritar SIF Banat Crișana – 9 milioane de lei, și fondatorii retailerului de construcții Dedeman, care vor primi 2 milioane lei.

În plină criză de coronavirus, în care hârtia igienică devinie ținta cumpărărilor pe panică ale populației în întreaga lume, piața românească de capital consumă propria ei poveste cu bani din hârtia igienică. Firma Vrancart din Adjud (VNC), care desface acest produs, a lansat propunerea pentru distribuirea unor dividende cu valoare agregată de 11,97 milioane lei.

Consiliul de Administrație al companiei a convocat pentru data de 28-29 aprilie Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor pe ordinea de zi figurând propunerea pentru distribuirea unui dividend brut de 0,0116 lei/acțiune, care, la ultimul preț de închidere de pe bursă, de 0,1350 lei/acțiune al titlurilor Vrancart, poartă un randament net de 8,16%. Este calculul pe care trebuie să și-l facă cei care intră acum. Pentru cei care au achiziționat titluri Vrancart în ultimele 10 luni, randamentul net este de 6,91% dacă îl raportăm la media mobilă exponențială de 200 de zile (EMA200).

EXCLUSIV SIF Oltenia va contesta în instanță AGA de la SIF Banat Crișana în care a fost decisă eliminarea pragului de deținere. Cronica unei Adunări caracterizată de gazde drept circ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV SIF Oltenia va contesta în instanță AGA de la SIF Banat Crișana în care a fost decisă eliminarea pragului de deținere. Cronica unei Adunări caracterizată de gazde drept circ

Cea mai mare parte a dividendelor care ar urma să aibă ex-data pe 8 octombrie și dată a plății 23 octombrie, respectiv suma de 8,98 milioane lei, ar urma să fie încasată de acționarul majoritar SIF Banat Crișana (SIF1), care are o participație de 75,06% din titluri. De asemenea, 2,04 milioane lei ar urma să intre în conturile companiei Pavăl Holding, prin care fondatorii retailerului de construcții Dedeman, Adrian și Dragoș Pavăl, controlează 17,08% din titlurile Vrancart. Pentru aceștia randamentul net este de 6,68%, dacă avem în vedere prețul de închidere de 0,1650 lei/acțiune al ședinței de tranzacționare din 28 ianuarie când au cumpărat pachetele de acțiuni ale fondurilor de pensii administrate NN și Allianz Țiriac Pensii.

viewscnt
Afla mai multe despre
vrancart
bvb
bursa
sif banat crisana
paval holding
dedeman
dividende