SIF Transilvania propune repartizarea a mai puțin de jumătate din profitul net pe 2018 sub formă de dividende. Plata, la sfârșitul lunii octombrie

SIF Transilvania propune repartizarea a mai puțin de jumătate din profitul net pe 2018 sub formă de dividende. Plata, la sfârșitul lunii octombrie
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 18 feb 2019

Conducerea SIF Transilvania pune spre aprobarea acționarilor repartizarea unui dividend brut de 0,0121 lei/acțiune, al cărui randament net este mai mic de 5%.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Directoratul SIF Transilvania (SIF3) a convocat pentru 24-25 aprilie 2018 Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor, având pe ordinea de zi propunerea acordării unor dividende în valoare însumată de 26,16 milioane lei din profitul net realizat de 64,00 milioane lei. Pentru rezervele legale ar urma să meargă suma de 3,20 milioane lei, iar 34,64 milioane lei sunt propuse pentru capitolul „alte rezerve – surse proprii de finanțare”.

Nivelul dividendului brut propus este de 0,0121 lei/acțiune, care conform calculelor Directoratului poartă un randament brut de 5,56% atunci când este raportat la prețul mediu de tranzacționare al titlurilor SIF Transilvania pe parcursul anului trecut. Calculat însă la nivel net și în funcțe de poziționarea recentă în piață a investitorilor care a adus cotația la nivelul de închidere de vineri de 0,2355 lei/acțiune, randamentul este de 4,88%.

CONFIRMARE Valorile mobiliare din programul de răscumpărare SIF Transilvania sunt acțiuni COMCM. Acționarii - invitați să subscrie acțiuni la o firmă maculată chiar de șeful SIF3, Mihai Fercală: „Era praf și pulbere” CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Valorile mobiliare din programul de răscumpărare SIF Transilvania sunt acțiuni COMCM. Acționarii - invitați să subscrie acțiuni la o firmă maculată chiar de șeful SIF3, Mihai Fercală: „Era praf și pulbere”

Ca și în anii precedenți, dividendele ar urma să vină abia în toamnă. Convocatorul pentru AGOA prevede ca dată a plății ziua de 24 octombrie. De asemenea, pe ordinea de zi mai figurează aprobarea constituirii unui provizion în sumă de 7 milioane lei din profit pentru plata unei remunerații variabile salariaților, membrilor Directoratului și ai Consiliului de Supraveghere, în conformitate cu politica și procedura de remunerare aprobate în cadrul autorizării societății ca A.F.I.A.

SIF Transilvania are cel mai mic activ net dintre cele 5 societăți de investiții financiare listate la cota BVB, de 935,89 milioane lei la nivelul lunii anuarie 2019, în declin cu 4,19% față de cel de 976,79 milioane lei raportat pentru sfârșitul lui 2018. Chiar ș față de acesta societatea se tranzacționează cu un discount de 45,58%, reprezentând ecartul între prețul de pe bursă și valoarea unitară a activului net de 0,4328 lei/acțiune.

viewscnt
Afla mai multe despre
sif transilvania
bvb
bursa
dividende