Titlurile Banca Transilvania au urcat cu 2,6%, pe o piață în creștere ușoară

Titlurile Banca Transilvania au urcat cu 2,6%, pe o piață în creștere ușoară
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 8 oct 2015

Bursa de la București închis joi în creștere usoară, pe o lichiditate în scădere, susținută în principal de acțiunile Fondul Proprietatea (FP), OMV Petrom (SNP) și Banca Transilvania (TLV), titlurile instituției bancare înregistrând un câștig de 2,6%.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicii de referință BET și BETPlus au avansat cu 0,69%, respectiv 0,62%,  după ce miercuri au urcat cu 0,2%. BET monitorizează evoluția celor mai lichide 10 companii, în timp ce BETPlus cuprinde cele mai tranzacționate 34 de acțiuni din piața reglementată, cu excepția SIF-urilor și a acțiunilor companiilor străine.

Transferurile cu acțiuni au însumat 15,7 milioane lei, mult sub rulajul din sesiunea anterioară, de 51 milioane lei. Cifra include și o tranzacție deal cu acțiuni Electrica (EL), în valoare de 826.000 lei. Miercuri, pe piața deal au fost înregistrate cinci tranzacții cu un pachet total de 0,33% din titlurile distribuitorului de electricitate, cu o valoare de aproape 13,5 milioane lei.

Acțiunile Electrica au închis pe minus cu 0,34%, la 11,76 lei/unitate.

Fondul Proprietatea a fost cel mai tranzacționat emitent joi, cu un rulaj de 3,81 milioane lei, urmat de Banca Transilvania, cu 2,84 milioane lei și OMV Petrom, cu transferuri de 1,77 milioane lei. Acțiunile companiei petroliere, cu capital majoritar austriac, au crescut cu 1,05%, la 0,3355 lei/unitate.

Indicele BET NG a urcat cu 0,26%, în timp ce BET FI, compus din cele cinci SIF-uri și Fondul Proprietatea, a coborât cu 0,16%.

BET BK a avansat cu 0,1%, iar BET XT cu 0,56%. BET XT reflectă evoluția primelor 25 de acțiuni românești în funcție de lichiditate, în timp ce BET BK cuprinde cele mai lichide 25 de companii indiferent de țara de proveniență.

Pe principalele piețe europene, indicele Stoxx Europe 600 a închis pe plus cu 0,2%, consemnând a cincea sesiune consecutivă de creștere.

În regiune, bursa de la Varșovia a închis în urcare cu 0,7%, piața de capital de la Budapesta cu 1,1%, însă bursa de la Praga a scăzut cu 0,7%.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
bvb
inchidere