Transferurile cu titlurile bancare, aproape jumătate din valoarea tranzacționată la BVB

Transferurile cu titlurile bancare, aproape jumătate din valoarea tranzacționată la BVB
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 29 ian 2016

Volumele realizate pe cele trei acțiuni bancare de la cota Bursei de Valori București s-au ridicat la aproape 14 milioane de lei în sesiunea de tranzacționare de astăzi.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Bursa de la București a consemnat astăzi o ședință de revenire, cu apreciere de 0,45% a indicelui compozit BET Plus și un avans de 0,38% al indicelui BET, până la nivelul de 6.268,84 puncte. Calculată în funcție de evoluția indicelui celor mai tranzacționate titluri, piața românească de acțiuni a avut o scădere săptămânală de 1,70%.

Slăbiciunea pieței s-a văzut astăzi și din faptul că volumele pe segmentul bancar au acaparat aproape jumătate din piață. Acțiunile Băncii Transilvania (TLV) au scăzut cu 1,31%, până la prețul de 2,26 lei/acțiune, pe tranzacții însumând 8,76 milioane lei, în timp ce titlurile BRD Groupe Societe Generale (BRD) s-au apreciat cu 0,80%, până la prețul de 10,04 lei/acțiune, pe al doilea rulaj al zilei, de 3,83 milioane lei. Cele două acțiuni bancare lichide au fost protagonistele și singurelor schimburi de pe segmentul deal, cu valoare totală de 1,18 milioane lei.

Acțiunea OMV Petrom (SNP) a urcat cu 0,61%, până la prețul de 0,248 lei/acțiune, pe fondul unei activități de tranzacționare de 3,48 milioane lei, peste media obișnuită a acestui emitent, în ziua în care compania și-a reevaluat în scădere cu 400 milioane euro valoarea zăcămintelor în exploatare.

Zăcămintele OMV Petrom suferă o nouă depreciere, de 400 mil. euro, din cauza prăbușirii prețurilor la țiței și gaze CITEȘTE ȘI Zăcămintele OMV Petrom suferă o nouă depreciere, de 400 mil. euro, din cauza prăbușirii prețurilor la țiței și gaze

Dintre primele cele mai tranzacționate 10 titluri, numai cele ale Romgaz Mediaș (SNG) au avut o închidere "roșie". Deprecierea a fost de 0,21%, până la prețul de 23,70 lei/acțiune, pe fondul unor schimburi de 2,68 milioane lei.

Titlurile Fondului Proprietatea (FP) au urcat cu 1,39%, până la prețul de 0,73 lei/acțiune, pe volume echivalente cu aproape 2 milioane lei. Acestea au tras în sus indicele financiar BET-FI, în componența căruia se află și care a avut cea mai importantă apreciere, de 0,79%, până la nivelul de 27.764,60 puncte.

După avansul consistent de ieri, când acțiunile Albalact (ALBZ) au crescut în limita de 15% admisă de sistemul operatorului de piață, titlurile producătorului de lactate au urcat și astăzi cu 11,84%, până la prețul de 0,4250 lei/acțiune, într-o sesiune în care transferurile pe acest emitent s-au ridicat la 1,16 milioane lei. Cotația este cu 6,45% sub prețul de 0,4543 lei/acțiune, menționat ca reper în comunicatul de ieri, care anunța acordul unui grup de acționari deținând pachetul majoritar de a vinde participația către grupul Lactalis.

Tranzacții de peste un milion de lei am mai consemnat pe titlurile Transelectrica (TEL), Transgaz (TGN) și Electrica (EL).

viewscnt
Afla mai multe despre
bvb
bursa
romgaz
banca transilvania
brd
albalact
fondul proprietatea