Transilvania Construcții, deja la al 2-lea rând de distribuiri de dividende parțiale

Transilvania Construcții, deja la al 2-lea rând de distribuiri de dividende parțiale

Sursa foto: Teresa Kenney / dreamstime.com

scris 9 nov 2018

După ce a distribuit dividende semestriale de 3 lei/acțiune, compania Transilvania Construcții a convocat acționarii pentru a propune un dividend parțial de 1,9 lei/acțiune și în contul bilanțului aferent trimestrului 3. Societatea este prima de la cota pieței reglementate de la BVB care a utilizat modificarea de legislație ce deschide posibilitatea acordării de dividende trimestriale.

Consiliul de Administrație al companiei Transilvania Construcții (COTR) a convocat pentru 17 decembrie Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor, având pe ordinea de zi distribuirea unor dividende în sumă totală de 1,52 milioane lei, în contul câștigului net obținut în cel- de-al 3-lea trimestru din acest an. Valoarea dividendului brut propus care ar urma să fie distribuit pe 16 ianuarie se ridică la 1,90 lei/acțiune.

Compania este prima societate listată la Bursa de Valori București care a folosit metoda distribuirii trimestriale a dividendelor, fructificând o modificare de legislație care a intrat în vigoare în luna iunie a acestui an. Recent, Transilvania Construcții a distribuit dividende în valoare totală de 2,40 milioane lei, echivalent pentru un nivel de 3,00 lei/acțiune, în contul rezultatului semestrial.

Investiția TeraPlast în Serbia dă roade. Compania își dublează cifra de afaceri la 9 luni și obține un profit net de peste 22 milioane lei, în creștere cu 40% CITEȘTE ȘI Investiția TeraPlast în Serbia dă roade. Compania își dublează cifra de afaceri la 9 luni și obține un profit net de peste 22 milioane lei, în creștere cu 40%

Actuala majoritate la putere a deschis calea acordării dividendelor, mizând pe importanța aportului către bugetul de stat a dividendelor pe care societățile cu capital majoritar de stat le pot distribui anticipat în contul baza rezultatelor parțiale obținute pe parcursul anului.

Românii vin greu către piața de acțiuni. Curajul este limitat chiar și când apelează la fondurile de investiții CITEȘTE ȘI Românii vin greu către piața de acțiuni. Curajul este limitat chiar și când apelează la fondurile de investiții

La sfârșitul lunii trecute, emitentul a anunțat că intenționează să dezvolte un parc logistic lângă Bacău, pe o suprafață de aproximativ 8 hectare. „Acest proiect face parte din strategia pe termen lung a societății, de a deveni un jucător important pe piața națională a parcurilor logistice”, menționa compania în notificarea către investitorii de pe bursă.

Transilvania Construcții, firmă controlată în proporție de 93,52% de familia Mircea și Andrei Timofte (tată și fiu), este listată la Bursa de Valori București. La prețul de 52,00 lei/acțiune al închiderii de miercuri, compania are o capitalizare bursieră de 41,59 milioane lei (7,72 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
transilvana constructii
bursa
bvb