Transilvania Construcții, prima firmă care a acordat dividende trimestriale, a realizat venituri cu 63% mai mari la 9 luni și profit majorat de 5 ori

Transilvania Construcții, prima firmă care a acordat dividende trimestriale, a realizat venituri cu 63% mai mari la 9 luni și profit majorat de 5 ori
scris 15 nov 2018

Compania Transilvania Construcții și-a majorat în primele 3 trimestre ale acestui an cu 62,54% veniturile din cifra de afaceri, la 29,42 milioane lei, de la 18,10 milioane lei, în perioada similară a anului trecut.

Transilvania Construcții (COTR), compania care a surprins piața încă din această vară anunțând distribuirea de dividende în baza rezultatelor finanicare parțiale, a realizat în primele 9 luni din 2018 venituri totale din exploatare de 29,73 milioane lei, în creștere cu 62,99% față de cele de 18,24 milioane lei din intervalul correspondent al anului trecut.

Dinamica era explicată de companie încă de la raportarea semestrială: „Activitatea principală a societății o constituie activitatea de închiriere spații logistice și industriale, concretizată în gestionarea Parcului Logistic Transilvania, precum și a parcului logistic TRC Park Cluj, situat în TETAROM III Jucu. Aceasta activitate înregistrează o tendință crescătoare, concretizată prin creșterea suprafeței spațiilor închiriabile. Această tendință pozitivă se regăsește și în venituri, care au crescut constant în primul semestru al anului 2018.”

Transilvania Construcții a anunțat la sfârșitul lunii trecute că intențonează să dezvolte un parc logistic pe 8 hectare în apropiere de Bacău, cu depozite de clasă A.

Impact Developer & Contractor, prăbușire a profitului net de peste 8 ori. Compania semnalează, însă, semnarea unor pre-contracte de peste 90 milioane lei CITEȘTE ȘI Impact Developer & Contractor, prăbușire a profitului net de peste 8 ori. Compania semnalează, însă, semnarea unor pre-contracte de peste 90 milioane lei

Cheltuielile totale din exploatare s-au majorat cu 58,08%, la 22,40 milioane lei în primele 3 trimestre ale acestui an, de la 14,17 milioane lei în perioada similară a anului trecut. Astfel, profitul operațional a crescut cu 79,85%, la 7,32 milioane lei, de la 4,07 milioane lei. Transilvania Construcții și ameliorat, în același răstimp, cu 27,62% și rezultatul financiar, la pierdere de 2,28 milioane lei, de la rezultatul negative de 3,15 milioane lei din primele 9 lunI din 2017.

Acesta este contextul în care profitul net a explodat cu 426,91%, la 4,21 milioane lei, de la cel cu puțin sub 800.000 de lei realizat cu un an în urmă. La jumătatea anului, câștigul net era deja de 2,70 milioane lei, aproape triplu decât cel de la S1 2017. Așa se explică și faptul că deja societatea se află la al 2-lea rând de distribuiri de dividend parțiale, o AGA fiind convocată în acest sens pentru data de 17 decembrie.

Oltchim SA și-a dublat profitul net în acest an, cel mai bun rezultat de la intrarea în insolvență ,însă profitabilitatea din T3 a suferit ca urmare a majorării prețului materiilor prime și electricității CITEȘTE ȘI Oltchim SA și-a dublat profitul net în acest an, cel mai bun rezultat de la intrarea în insolvență ,însă profitabilitatea din T3 a suferit ca urmare a majorării prețului materiilor prime și electricității

Activele totale ale Transilvania Construcții erau, la 30 septembrie, de 223,02 milioane lei, cu 2,33% mai mari decât cele de 217,94 milioane lei de la sfârșitul anului trecut. În același interval de raportare, datoriile au urcat cu 2,46%, la 129,20 milioane lei, de la 126,09 milioane lei. „Societatea are acces facil la surse de finanțare, costurile încadrându-se în marjele normale ale pieței”, menționa compania în raportarea semestrială.

Transilvania Construcții, firmă controlată în proporție de 93,52% de familia Mircea și Andrei Timofte (tată și fiu) este listată la Bursa de Valori București, unde la ultimul preț de piață de 52,00 lei/acțiune al titlurilor proprii are o capitalizare de piață de 41,59 milioane lei (8,92 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
tetarom
bvb
bursa
transilvania constructii
bacau
dividende