Tranzacția prin care Cemacon, controlat de proprietarii Dedeman, cumpără o nouă companie - pe masa Concurenței

Tranzacția prin care Cemacon, controlat de proprietarii Dedeman, cumpără o nouă companie - pe masa Concurenței
scris 31 ian 2023

Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care Cemacon SA, parte din Grupul Pavăl Holding, intenționează să preia compania Euro Cărămida SA

Cemacon Zalău și-a propus pentru acest an finalizarea noii fabrici de plăcuțe de cărămidă aparentă klinkerizată, situată în cadrul parcului industrial din Recea, dar și achiziționarea unor unități de producție din alte județe.

DOCUMENT Modificări în planul de redresare al Vivre Deco - sumele alocate creditorilor vor crește CITEȘTE ȘI DOCUMENT Modificări în planul de redresare al Vivre Deco - sumele alocate creditorilor vor crește

Astfel, a fost demarată procedura de achizitie a societății Euro Cărămida, activă pe piața producătorilor de blocuri ceramice pentru construcții, cu sediul în judetul Bihor. În acest sens, Cemacon a depus la Consiliul Concurenței documentația necesară pentru avizarea tranzacției.

Compania cumpărată a înregistrat în 2021 venituri totale de 72,43 milioane lei și a obținut un profit net de 18,15 milioane lei. 

Cemacon Zalău și-a majorat în primele 3 trimestre 2022 cifra de afaceri brută cu 35,84%, la 194,56 milioane lei, de la 143,22 milioane lei în perioada similară a anului 2021, iar în aceeași perioadă câștigul pretaxare EBITDA a crescut cu 53,49%, la 83,59 milioane lei, de la 54,46 milioane lei.

Producătorul de materiale de construcții Cemacon Zalău (CEON) a realizat în primele 9 luni din 2022 venituri din vânzări de 178,42 milioane lei, cu 33,50% mai mari decât cele de 133,64 milioane lei din exercițiul financiar precedent.

Tranzacția prin care Cemacon, controlat de proprietarii Dedeman, cumpără o nouă companie - pe masa Concurenței

Cheltuielile cu materiile prime au fost de 29,81 milioane lei, în creștere cu 41,75% față de 21,03 milioane lei în intervalul corespondent al anului precedent, în timp ce cheltuielile cu personalul au avansat cu 28,76%, la 29,99 milioane lei, de la 23,28 milioane lei.

Creșteri la aproape toate capitolele din bilanț pentru Artego Târgu-Jiu. Compania semnalează probleme în aprovizionarea cu materii prime în contextul războiului din Ucraina CITEȘTE ȘI Creșteri la aproape toate capitolele din bilanț pentru Artego Târgu-Jiu. Compania semnalează probleme în aprovizionarea cu materii prime în contextul războiului din Ucraina

Astfel, compania a obținut un rezultat net global de 49,66 milioane lei, în creștere cu 45,29% de la 42,63 milioane lei în primele 3 trimestre din 2021. La S1, câștigul net era de 49,66 milioane lei, iar pe întreg anul 2021 a fost de 72,45 milioane lei.

La data de 30 septembrie, activele totale ale Cemacon se ridicau la 437,70 milioane lei, fiind cu 40,62% peste cele de 311,25 milioane lei de la sfârșitul anului 2021. În același răstimp, datoriile totale sunt relativ constante la 73,71 milioane lei.

BCR, BRD și Raiffeisen Bank vor fi consultanții Primăriei Capitalei pentru o emisiune de obligațiuni de jumătate de miliard de lei. Titlurile vor fi listate la bursă CITEȘTE ȘI BCR, BRD și Raiffeisen Bank vor fi consultanții Primăriei Capitalei pentru o emisiune de obligațiuni de jumătate de miliard de lei. Titlurile vor fi listate la bursă

„Lucrăm în continuare la accesarea energiilor regenerabile, fiind în grafic cu implementarea proiectului CEMACON Green Energy Farm, care prevede realizarea unei centrale fotovoltaice cu o putere de 1.000 kWp, cu ajutorul căreia, în corelație cu celelalte investiții deja finalizate, va fi acoperit integral consumul de energie electrică pe timpul zilei de la nivelul fabricii Recea, în perioadele cu energie solară corespunzatoare”, spunea anterior directorul general Daniel Sologon.

Cemacon este controlată în proporție de 94,96% de fondatorii Dedeman, frații Dragoș și Adrian Pavăl, prin Pavăl Holding și PIF Industrial.

viewscnt
Afla mai multe despre
cemacon
bvb
bursa
dedeman