Tranzacție specială cu 5% din acțiunile Lion Capital

Tranzacție specială cu 5% din acțiunile Lion Capital
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 15 feb 2024

Volumele au revenit la BVB, însă jumătate din activitate a fost asigurată de schimburi din piața deal cu titlurile fostei SIF Banat Crișana.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Bursele lumii păstrează suflu în mișcarea pe care s-au înscris încă de anul trecut. Indicele DAX40 din Germania a testat noi maxime deasupra reperului de 17.000 de puncte și indicele Dow Jones Industrial Average se regăsea la jumătatea orarului de tranzacționare de la New York Stock Exchange cu jumătate de procent peste referință.

Chiar și în acest context, la BVB nu au fost întrunite condițiile pentru o închidere pozitivă. Piața a fost trasă în jos de declinul de 1,44%, până la prețul de 123,00 lei/acțiune, a titlurilor Hidroelectrica (H2O), ce au cumulat transferuri de 18,45 milioane lei.

Cu activitate frânată în infrastructură și declin semnificativ pe segmentul de granule, TeraPlast raportează afaceri în scădere în 2023. Profitul s-a prăbușit. „A trebuit să navigăm un mediu diferit.\ CITEȘTE ȘI Cu activitate frânată în infrastructură și declin semnificativ pe segmentul de granule, TeraPlast raportează afaceri în scădere în 2023. Profitul s-a prăbușit. „A trebuit să navigăm un mediu diferit."

Este o mișcare ce a avut puterea de a trage în jos piața în ansamblul ei: -0,13% pentru indicele compozit BET-XT, -0,50% pentru indicele energetic BET-NG și -0,23% pentru indicele reprezentativ BET care a închis la nivelul de 15.657,02 de puncte, încă în interiorul unui canal de variație ascedent, delimitat pe graficul atașat.

Tranzacție specială cu 5% din acțiunile Lion Capital

Pe contrasens față de restul pieței a fost indicele financiar BET-FI, care a crescut cu 0,65%, până la nivelul de 56.938,05 de puncte, înt-o zi în care și cel mai important emitent din structura sa, Fondul Proprietatea (FP), a câștigat 0,38% la capitalizarea bursieră, titlurile sale închizând la prețul de 0,5230 lei/acțiune o sesiune în care au întrunit o activitate de 1,24 milioane lei.

La această categorie a fondurilor alternative de investiții a fost și povestea locală a zilei. În piața deal a fost efectuată o tranzacție specială cu 25,00 milioane acțiuni Lion Capital (LION), reprezentând 4,92% din totalul titlurilor. Prețul a fost de 2,6000 lei/acțiune, cu 4,00% peste referința ședinței anterioare, ceea ce ridică valoarea schimbului la 65,00 milioane lei, mai mulot de jumătate din rulajul de 126,05 milioane lei (25,33 milioane euro) al pieței de acțiuni.

EXCLUSIV MFP se opune vânzării participațiilor mari încă deținute de Fondul Proprietatea, inclusiv pachetul Engie, și răscumpărării de acțiuni proprii. Boloș: “Vom vota împotrivă în AGEA” CITEȘTE ȘI EXCLUSIV MFP se opune vânzării participațiilor mari încă deținute de Fondul Proprietatea, inclusiv pachetul Engie, și răscumpărării de acțiuni proprii. Boloș: “Vom vota împotrivă în AGEA”

În piața reglementată a existat interes pentru acțiunile bancare. Astfel, titlurile Băncii Transilvania (TLV) au întrunit cele mai mari schimburi ale zilei de pe acest segment, de 18,95 milioane lei, în contextul în care cotația a staționat la prețul de 25,00 lei/acțiune, care situează capitalizarea de piață a instituției de credit la 19,96 miliarde lei (4,01 miliarde euro). În același timp, titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD) s-au apreciat cu 0,44%, până la prețul de 18,20 lei/acțiune, pe volujme echivalente cu 3,74 milioane lei.

Aflate într-o zonă de lichiditate peste media obișnuită, în precedenta sesiune de 3,62 milioane lei, titlurile Electrica (EL) au avansat cu 0,17%, până la prețul de 11,88 lei/acțiune. Pe transferuri de 2,84 milioane lei, titlurile One United Properties (ONE) au stagnat la prețul de 1,0180 lei/acțiune.

În rest, reperul unor tranzacții de 1 milion de lei a mai fost depășit de alte 5 simboluri cu închideri divergente: -0,21%, până la prețul de 48,65 lei/acțiune, pentru titlurile Nuclearelectrica (SNN), staționare la prețul de 0,5900 lei/acțiune, pentru titlurile OMV Petrom (SNP), -0,19%, până la prețul de 52,80 lei/acțiune, pentru titlurile Romgaz (SNG), +0,62%, până la prețul de 3,9800 lei/acțiune, pentru titlurile MedLife (M) și -0,10%, pentru unitățile fondului închis de tip ETF administrate de Patria Asset Management și SSIF TradeVille care replică structura indicelui BET (TVBETETF).

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
hidrorelectrica
fondul proprietatea
romgaz
nuclearelectrica