Tullow Oil, în cădere liberă pe bursă. A tăiat estimările de producție și a suspendat dividendele. CEO-ul a demisionat

Tullow Oil, în cădere liberă pe bursă. A tăiat estimările de producție și a suspendat dividendele. CEO-ul a demisionat
scris 9 dec 2019

Multinaționala britanică de petrol și gaze Tullow Oil a revizuit în scădere țintele de producție pentru 2019 și 2020 și a suspendat acordarea dividendelor către acționari, iar directorul general și-a anunțat demisia. Acțiunile Tullow Oil au pierdut două treimi din valoare în prima parte a tranzacțiilor de luni, în urma acestor decizii.

În jurul orei 13:00 (ora României), titlurile Tullow Oil erau în scădere cu 59,55% la Londra, până la prețul de 57,20 pence, după ce anterior au atins un minim intraday de 53,55 pence, cel mai scăzut nivel din istoria companiei.

Tullow Oil a fost nevoită să își revizuiască în scădere țintele de producție pentru 2019 și 2020, pe fondul performanțelor sub așteptări la perimetrele din Ghana, unde activitatea a fost afectată de o serie de probleme tehnice, scrie Reuters.

Suedezii de la Ericsson au acceptat să plătească peste 1 miliard de dolari în SUA pentru acte de corupție în străinătate CITEȘTE ȘI Suedezii de la Ericsson au acceptat să plătească peste 1 miliard de dolari în SUA pentru acte de corupție în străinătate

Directorul general al companiei, Paul McDade, și-a înaintat demisia cu efect imediat, iar compania a lansat procedurile pentru selecția unui succesor. Și șeful diviziei de explorare, Angus McCoss, a demisionat luni.

Totodată, Tullow Oil a suspendat distribuirea de dividende către acționari și a anunțat că va fi receptivă la eventualele oferte de preluare, cu condiția ca prețul să fie unul “corect”.  

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
tullow oil
actiuni
record minim absolut
estimari productie
dividende
director general
demisie