Tullow Oil, în cădere liberă pe bursă. A tăiat estimările de producție și a suspendat dividendele. CEO-ul a demisionat

Tullow Oil, în cădere liberă pe bursă. A tăiat estimările de producție și a suspendat dividendele. CEO-ul a demisionat
scris 9 dec 2019

Multinaționala britanică de petrol și gaze Tullow Oil a revizuit în scădere țintele de producție pentru 2019 și 2020 și a suspendat acordarea dividendelor către acționari, iar directorul general și-a anunțat demisia. Acțiunile Tullow Oil au pierdut două treimi din valoare în prima parte a tranzacțiilor de luni, în urma acestor decizii.

În jurul orei 13:00 (ora României), titlurile Tullow Oil erau în scădere cu 59,55% la Londra, până la prețul de 57,20 pence, după ce anterior au atins un minim intraday de 53,55 pence, cel mai scăzut nivel din istoria companiei.

Tullow Oil a fost nevoită să își revizuiască în scădere țintele de producție pentru 2019 și 2020, pe fondul performanțelor sub așteptări la perimetrele din Ghana, unde activitatea a fost afectată de o serie de probleme tehnice, scrie Reuters.

Suedezii de la Ericsson au acceptat să plătească peste 1 miliard de dolari în SUA pentru acte de corupție în străinătate CITEȘTE ȘI Suedezii de la Ericsson au acceptat să plătească peste 1 miliard de dolari în SUA pentru acte de corupție în străinătate

Directorul general al companiei, Paul McDade, și-a înaintat demisia cu efect imediat, iar compania a lansat procedurile pentru selecția unui succesor. Și șeful diviziei de explorare, Angus McCoss, a demisionat luni.

Totodată, Tullow Oil a suspendat distribuirea de dividende către acționari și a anunțat că va fi receptivă la eventualele oferte de preluare, cu condiția ca prețul să fie unul “corect”.  

viewscnt
Afla mai multe despre
tullow oil
actiuni
record minim absolut
estimari productie
dividende
director general
demisie