Un fond din insulele Bermude devine acționar cu 6,7% la Conpet Ploiești

Un fond din insulele Bermude devine acționar cu 6,7% la Conpet Ploiești
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 11 dec 2015

Utilico Emerging Markets Limited, companie de investiții specializată pe plasamentele în companii de infrastructură, a acumulat o deținere de 6,72% la transportatorul de petrol prin conducte Conpet Ploiești.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Utilico Emerging Markets Limited, companie înregistrată în insulele Bermude și având ca destinație principală de investiții societățile și proiectele de infrastructură și utilități, deține un pachet de 44,07 milioane lei (9,79 milioane euro) la Conpet Ploiești (COTE), informează o notificare a emitentului remisă Bursei.

Cele aproape 580.000 de acțiuni Conpet, care la închiderea ședinței de tranzacționare de ieri aveau prețul de 76 lei pe unitate, reprezintă 6,72% din drepturile de vot ale acționarilor.

Utilico Emerging Markets este listată pe Bursa de la Londra și, conform Financial Times, are active de 393,30 milioane lire sterline (543,43 milioane euro). Unitățile de fond au o scădere anualizată de 13,63%, prețul de piață dând entității o capitalizare bursieră de 350,70 milioane lire sterline (484,37 milioane euro).

Acțiunile transportatorului de petrol prin conducte Conpet se află, de aproximativ doi ani și jumătate, pe un trend ascendent care a dublat valoarea acțiunii, din zona de 34 lei pe unitate, către actualul nivel de 76 lei pe unitate, care dă societății o capitalizare bursieră de 657,97 milioane lei (146,1 milioane euro).
 

viewscnt
Afla mai multe despre
utilico
bvb
conpet
petrol
bursa