Un spaniol și doi francezi, în noua conducere a Albalact

Un spaniol și doi francezi, în noua conducere a Albalact
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 20 sep 2016

Albalact a numit un nou Consiliu de Administrație după preluarea sa de către grupul francez Lactalis, președintele interimar al acestuia urmând să fie spaniolul Aurelio Antuña Rodriguez, care a fost responsabil pentru activitatea companiei cumpărătoare în Europa Centrală și Balcani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Francezii de la Lactalis preiau controlul la firma Albalact (ALBZ) pentru care au plătit - în oferta publică încheiată la 14 septembrie - 324,98 milioane lei (73,07 milioane euro) și unde au achiziționat 94,80% din titluri. Emitentul a anunțat astăzi piața prin intermediul portalului Bursei de Valori București că a fost numit un nou Consiliu de Administrație, din componența căruia vor face parte spaniolul Aurelio Antuña Rodriguez și 2 francezi, respectiv Gilles Joseph Stéphane Mézière și François Jacques Auguste Peslier.

Este înlocuit astfel vechiul Consiliu de Administrație format din Petru Raul Ciurtin, Petru Ciurtin și Cornelia Mioara Oancea. Fondatorul Ciurtin a înstrăinat pachetul său majoritar în baza unui acord semnat încă de la începutul acestui an, pentru încheierea tranzacției fiind așteptat preț de aproape jumătate de an mai întâi avizul Consiliului Concurenței și apoi cel al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), supraveghetorul pieței de capital românești unde Albalact era prezentă, prin cotarea la Bursa de Valori București.

Participare masivă la oferta pentru Zuzu: 97% din titlurile ofertate au fost vândute pentru aproape 73 milioane euro CITEȘTE ȘI Participare masivă la oferta pentru Zuzu: 97% din titlurile ofertate au fost vândute pentru aproape 73 milioane euro

Președintele interimar al noului Consiliu de Administrație este Antuña care, coform portalului LinkedIn, din aprilie 2014 și până în prezent a condus de la Paris operațiunile pentru Europa Centrală și Balcani. Absolvent în 1989 al Facultății de Drept a Universității din Oviedo, noul președinte al Albalact a avut primele poziții de conducere la divizia din Spania a PepsiCo și de 10 ani activează în cadrul grupului Lactalis (între 2012-2014 activând și la o companie din domeniul cercetării biotehnologice). Între octombrie 2006 și 2009, Antuña a fost director comercial la Lactalis Iberia și consilier delegat între 2009-2014.

Titlurile Albalact au închis ședința de tranzacționare de ieri la prețul de 0,5180 lei/acțiune, în creștere cu 2,78% peste ultima cotație a săptămânii precedente și cu 1,37% sub prețul de 0,5252 lei/acțiune  al ofertei publice de preluare voluntară derulată de Lactalis. În urma ofertei, conform legislației pieței de capital, noul acționar majoritar poate delista societatea.

viewscnt
Afla mai multe despre
albalact
zuzu
bvb
lactalis
bursa
asf
raul ciurtin