Veolia lansează un program de fidelizare a angajaților din 20 de țări, inclusiv din România

Veolia lansează un program de fidelizare a angajaților din 20 de țări, inclusiv din România
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 18 sep 2015

Grupul francez de utilități Veolia intenționează să ofere angajaților din 20 de țări, printre care și România, un pachet de acțiuni reprezentând până la 2% din capitalul social al grupului, în valoarea maximă de 54,887 milioane de euro, în cadrul unui plan de fidelizare al angajaților care se va încheia până la finele anului, se arată într-un comunicat al grupului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ca urmare a unei hotărâri a acționarilor Veolia din aprilie 2014, conducerea grupului francez a decis să majoreze capitalul social al Veolia cu până la 54.887.570 euro, sau 2% din capitalul social al grupului la data adunării acționarilor, prin intermediul emiterii de noi  acțiuni rezervate membrilor unui program de economisire al grupului în Franța și angajaților din subsidiarele străine.

Angajații pot rezerva acțiuni Veolia în perioada 18 septembrie – 5 octombrie, iar detaliile finale privind majorarea de capital, precum și prețul de subscriere al acțiunilor (care va fi egal cu prețul de referință de pe bursa Euronext din Paris minus 20%), vor fi anunțate pe 4 noiembrie, potrivit comunicatului.

Acțiunile vor fi oferite unui număr de aproximativ 120.000 de angajați ai grupului din 20 de țări, și anume: Franța, România,  Australia, Canada, China, Columbia, Cehia, Germania, Hong Kong, Ungaria, Iralanda, Italia, Japonia, Mexic, Polonia, Slovacia, Coreea de Sud, Spania și SUA. Pentru angajații din Marea Britanie, Veolia oferă deja un pachet de acțiuni prin intermediul unui mecanism de loializare.

În România, Veolia furnizează servicii de alimentare cu apă potabilă și de canalizare, precum și servicii de energie, asigurând producția, distribuția și alimentarea cu energie termică a sistemelor de termoficare din Ploiești, Iași și Otopeni. De asemenea, Veolia furnizează contracte de management energetic pentru clădiri și operatori industriali. Grupul francez deține 73,7% din acțiunile companiei Apa Nova, care asigură alimentarea cu apă în București.

Pentru a putea cumpăra acțiuni Veolia, angajații trebuie să aibă o vechime de cel puțin trei luni în cadrul grupului la data încheierii perioadei de revocare a titlurilor subscrise, programată pentru 10 noiembrie. Angajații care au ieșit la pensie și care dețin active ale grupului pot subscrie acțiuni în cadrul programului, însă nu vor beneficia de stimulentele acordate de grup.

Subscrierile se vor realiza în două tranșe, după cum urmează:

Prima tranșă, reprezentând o contribuție personală a angajaților de 15 până la 300 de euro, va fi dublată de Veolia. De asemenea, grupul francez va garanta sumele cheltuite de angajați în limita a 300 de euro. A doua tranșă este rezervată subscrierilor de peste 300 de euro. Investițiile realizate în timpul acestei tranșe nu sunt garantate de Veolia și sunt supuse fluctuaților de pe piața de capital.

Plata acțiunilor subscrise în cadrul programului, care vor fi tranzacționate pe bursa Euronext din Paris, se va face pe 17 decembrie.

viewscnt
Afla mai multe despre
veolia
apa nova
majorare capital
program fidelizare
angajati