Vești din Olanda pentru acționarii Digi

Vești din Olanda pentru acționarii Digi
scris 30 apr 2019

Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor de la Digi Communications, desfășurată în Olanda, a aprobat distribuirea unui dividend brut de 0,50 lei/acțiune.

Deși nu a promis la listare că va acorda dividende, Digi Communications (DIGI), compania care controlează operatorul telecom RCS&RDS, va distribui către acționari în acest an 50 milioane lei, reprezentând aproape jumătate din profitul net de 21,40 milioane euro obținut anul trecut, conform raportării financiare preliminare.

Este decizia adoptată în Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor desfășurată la hotelul Crowne Plaza Schiphol, din zona Aeroportului din Amsterdam.

Conducerea companiei propune distribuirea unui dividend brut de 0,50 lei/acțiune care, calculat la nivel net și raportat la ultimul preț de închidere de pe bursă de 24,20 lei/acțiune, poartă un randament de 1,96%. Pentru investitorii care au cumpărat acțiuni Digi în oferta publică de listare derulată în mai 2017 la prețul de 40,00 lei/acțiune, randamentul net este încă și mai „strivit”, de 1,19%.

EXCLUSIV Producător român de telefoane mobile vine la Bursă și pune la bătaie până la un sfert din companie CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Producător român de telefoane mobile vine la Bursă și pune la bătaie până la un sfert din companie

Digi a listat în martie pe bursa din Irlanda emisiunea de obligațiuni în valoare de 200 milioane euro, plasată cu succes către investitori în februarie. Compania anunțase inițial că vrea să atragă 125 milioane de euro prin obligațiuni corporative în zona high-yield, cu dobândă de 5% pentru scadența 2023, însă având în vedere interesul sporit a suplimentat oferta.

Vești din Olanda pentru acționarii Digi

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
digi communications
rcs&rds
bvb
bursa
dividende