Wall Street reia scăderea

Wall Street reia scăderea
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 17 feb 2023
Wall Street a reluat scăderea joi, după o revenire în ședința anterioară, pe fondul unor noi înrijorări legate de nivelul inflației.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Totodată, scăderea numărului de cereri săptămânale de șomaj a alimentat temerile legate de ritmul potențial al înăspririi monetare.
 
S&P 500 a scăzut cu 1,38% la finalul ședinței de tranzacționare, în urma unui raport care a arătat că inflația la nivelul comerțului cu ridicata a încetinit luna trecută mai puțin decât prognozau economiștii. Datele vin după un raport privind prețurile la nivelul consumatorilor de la începutul acestei săptămâni, care a arătat că inflaia nu scade atât de rapid și de ușor precum era estimat anterior.
 
Acțiunile au fost volatile în ultima vreme, deoarece îngrijorările legate de o inflație persistentă se bat cap în cap cu datele care sugerează că economia rămâne solidă, în pofida dificultăților. Investitorii se tem că inflația ridiată va împinge Rezerva Federală să devină și mai agresivă în privința ratelor dobânzilor. Ratele mai mari pot duce la scăderea inflației, dar și la creșterea riscului unei recesiuni grave.
 

 

viewscnt
Afla mai multe despre
wall street
s&p 500
burse sua