Zi roșie pe bursele europene, după trei ședințe de revenire. Avans săptămânal însă de peste 6%, cel mai mare din 2011

Zi roșie pe bursele europene, după trei ședințe de revenire. Avans săptămânal însă de peste 6%, cel mai mare din 2011
scris 27 mar 2020

Bursele europene au revenit vineri pe scădere după trei ședințe de revenire, însă, la nivel săptămânal, indicele paneuropean a avut cea mai bună evoluție din 2011.

Stoxx 600 a pierdut 3,26% vineri, în contextul în care numărul persoanelor infectate cu coronavirus este în creștere, iar măsurile de stimulare anunțate la nivel global se dovedesc insuficiente pentru a calma investitorii.

Transelectrica, dividend doar din rezerve și cu randament mic CITEȘTE ȘI Transelectrica, dividend doar din rezerve și cu randament mic

CAC 40 (Paris) a încheiat ultima ședință a săptămânii cu un declin de 4,23%, DAX  (Frankfurt) a scăzut cu 3,68%, iar FTSE 100 (Londra) a pierdut peste 5%. La Londra, declinul a fost accentuat și de faptul că premierul Boris Johnson a fost depistat cu coronavirus.

La nivel săptămânal, indicele a avut un plus de 6,1%, cel mai mare din 2011 încoace. Per ansamblu, această săptămână a fost una de revenire după un declin de circa 2% săptămâna trecută și de peste 18% în cea precedentă.

De la începutul anului, Stoxx 600 a pierdut circa un sfert din valoare.

În SUA, Dow Jones scade, pe finalul ședinței de tranzacționare, cu peste 1%, iar S&P 500, cu 0,7%.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni europene
burse europene
coronavirus
stoxx 600