Zi roșie pe bursele europene, după trei ședințe de revenire. Avans săptămânal însă de peste 6%, cel mai mare din 2011

Zi roșie pe bursele europene, după trei ședințe de revenire. Avans săptămânal însă de peste 6%, cel mai mare din 2011
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 27 mar 2020

Bursele europene au revenit vineri pe scădere după trei ședințe de revenire, însă, la nivel săptămânal, indicele paneuropean a avut cea mai bună evoluție din 2011.

Urmărește-ne și pe Google News

Stoxx 600 a pierdut 3,26% vineri, în contextul în care numărul persoanelor infectate cu coronavirus este în creștere, iar măsurile de stimulare anunțate la nivel global se dovedesc insuficiente pentru a calma investitorii.

Transelectrica, dividend doar din rezerve și cu randament mic CITEȘTE ȘI Transelectrica, dividend doar din rezerve și cu randament mic

CAC 40 (Paris) a încheiat ultima ședință a săptămânii cu un declin de 4,23%, DAX  (Frankfurt) a scăzut cu 3,68%, iar FTSE 100 (Londra) a pierdut peste 5%. La Londra, declinul a fost accentuat și de faptul că premierul Boris Johnson a fost depistat cu coronavirus.

La nivel săptămânal, indicele a avut un plus de 6,1%, cel mai mare din 2011 încoace. Per ansamblu, această săptămână a fost una de revenire după un declin de circa 2% săptămâna trecută și de peste 18% în cea precedentă.

De la începutul anului, Stoxx 600 a pierdut circa un sfert din valoare.

În SUA, Dow Jones scade, pe finalul ședinței de tranzacționare, cu peste 1%, iar S&P 500, cu 0,7%.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni europene
burse europene
coronavirus
stoxx 600