Prețul petrolului scade pentru a cincea săptămână la rând, la un nou minim al ultimilor 17 ani

Prețul petrolului scade pentru a cincea săptămână la rând, la un nou minim al ultimilor 17 ani
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 27 mar 2020

Cotațiile petrolului scad puternic vineri, măsurile agresive de stimulare economică dovedindu-se insuficiente pentru a înlătura temerile investitorilor privind prăbușirea cererii.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Petrolul Brent este în coborâre cu 7,5%, la 24,36 dolari/baril și, pe parcursul zilei, a atins un minim de 24,25 de dolari/baril, un nou minim din 2003 încoace.

West Texas Intermediate scade cu aproape 6%, la 31,3 dolari pe baril.

Aceasta este a treia săptămână de scăderi pentru prețurile țițeiului. De la începutul anului, prețurile petrolului au pierdut peste 60%.

Exemplu de la una din cele mai mari companii de stat: Hidroelectrica plătește la termen taxe și impozite de 223 milioane lei. Renunță la posibilitatea de amânare CITEȘTE ȘI Exemplu de la una din cele mai mari companii de stat: Hidroelectrica plătește la termen taxe și impozite de 223 milioane lei. Renunță la posibilitatea de amânare

Kirill Dmitriev, aflat la conducerea fondului suveran al Rusiei, a declarat pentru Reuters că un nou acord pentru reechilibrarea pieței între OPEC și aliați (inclusiv Rusia) este posibil.

La începutul lunii, o eventuală prelungire a acordului de tăiere a producției în cadrul OPEC+ a eșuat, Rusia refuzând să se alăture unor noi reduceri. Arabia Saudită a intrat într-un război al prețurilor cu Rusia în încercarea de a câștiga cotă de piață, iar, uletrior, declin cotațiilor a fost accentuat de pandemia de Covid-19.

Tăierile de producție ale alianței OPEC+ expiră la finele lunii, iar statele vor putea livra orice cantitate de petrol doresc. Arabia Saudită, cel mai mare exportator din OPEC, a anunțat că intenționează să majoreze, în aprilie, producția zilnică la nivelul de 12,3 milioane de barili pe zi.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
wti
crude
brent
cotatii
pret petrol
opec
coronavirus