Prețul petrolului scade pentru a cincea săptămână la rând, la un nou minim al ultimilor 17 ani

Prețul petrolului scade pentru a cincea săptămână la rând, la un nou minim al ultimilor 17 ani
scris 27 mar 2020

Cotațiile petrolului scad puternic vineri, măsurile agresive de stimulare economică dovedindu-se insuficiente pentru a înlătura temerile investitorilor privind prăbușirea cererii.

Petrolul Brent este în coborâre cu 7,5%, la 24,36 dolari/baril și, pe parcursul zilei, a atins un minim de 24,25 de dolari/baril, un nou minim din 2003 încoace.

West Texas Intermediate scade cu aproape 6%, la 31,3 dolari pe baril.

Aceasta este a treia săptămână de scăderi pentru prețurile țițeiului. De la începutul anului, prețurile petrolului au pierdut peste 60%.

Exemplu de la una din cele mai mari companii de stat: Hidroelectrica plătește la termen taxe și impozite de 223 milioane lei. Renunță la posibilitatea de amânare CITEȘTE ȘI Exemplu de la una din cele mai mari companii de stat: Hidroelectrica plătește la termen taxe și impozite de 223 milioane lei. Renunță la posibilitatea de amânare

Kirill Dmitriev, aflat la conducerea fondului suveran al Rusiei, a declarat pentru Reuters că un nou acord pentru reechilibrarea pieței între OPEC și aliați (inclusiv Rusia) este posibil.

La începutul lunii, o eventuală prelungire a acordului de tăiere a producției în cadrul OPEC+ a eșuat, Rusia refuzând să se alăture unor noi reduceri. Arabia Saudită a intrat într-un război al prețurilor cu Rusia în încercarea de a câștiga cotă de piață, iar, uletrior, declin cotațiilor a fost accentuat de pandemia de Covid-19.

Tăierile de producție ale alianței OPEC+ expiră la finele lunii, iar statele vor putea livra orice cantitate de petrol doresc. Arabia Saudită, cel mai mare exportator din OPEC, a anunțat că intenționează să majoreze, în aprilie, producția zilnică la nivelul de 12,3 milioane de barili pe zi.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
petrol
wti
crude
brent
cotatii
pret petrol
opec
coronavirus