Piraeus Bank vrea să vândă activele din regiunea balcanică, inclusiv din România

Piraeus Bank vrea să vândă activele din regiunea balcanică, inclusiv din România
scris 8 iun 2017

Piraeus Bank, cea mai mare bancă elenă în funcție de active, vrea să vândă toate afacerile din regiunea balcanică, inclusiv din România, să reducă creditele neperformante, în cadrul planului strategic valabil până în 2020, a declarat noul director general al instituției financiare, Christos Megalou, transmite Reuters.

”Viziunea noastră este să fim cea mai credibilă bancă din Grecia. Planul nostru strategic are sens”, a spus miercuri Megalou, care și-a preluat atribuțiile în aprilie, scrie News.ro.

Megalou a fost anterior director general al băncii elene Eurobank.

”Obiectivele noastre sunt dificile dar pot fi îndeplinite”, a arătat Megalou.

CONFIRMARE: Suprataxarea producătorilor români de gaze ajunge și la 80%, impozitul pe liberalizare devine permanent CITEȘTE ȘI CONFIRMARE: Suprataxarea producătorilor români de gaze ajunge și la 80%, impozitul pe liberalizare devine permanent

Piraeus, la care fondul elen de salvare a băncilor HFSF deține o participație de 26,2%, are încă probleme din cauza creditelor neperformante, după ce recesiunea a urcat șomajul din Grecia la un nivel record.

Banca vrea să își restrângă activitățile prin vânzarea subsidiarelor deținute integral în Bulgaria, România, Serbia, Albania și Ucraina, în cadrul planului numit ”Agenda 2020” de reducere a expunerilor străine.

Grupul intenționează să vândă și alte dețineri, precum o participație de 40% la compania de transport naval Hellenic Seaways și altele de 33% la fermele piscicole Nireus Aquaculture și Selonda, a mai arătat directorul general.

Piraeus Bank România, controlată de grupul elen Piraeus, este prezentă pe piața din România de 15 ani, deservind peste 300.000 de clienți, prin intermediul a 100 de sucursale.

viewscnt
Afla mai multe despre
piraeus bank
christos megalou