Platforma Coincheck, victima celui mai mare furt de criptomonede, va plăti clienților despăgubiri de 442 milioane dolari

Platforma Coincheck, victima celui mai mare furt de criptomonede, va plăti clienților despăgubiri de 442 milioane dolari
scris 28 ian 2018

Platforma de schimb pentru monede digitale Coincheck, una dintre cele mai mari din Japonia, a anunțat că va despăgubi 260.000 de clienți cărora le-au dispărut din conturi criptomonede în valoare de peste o jumătate de miliard de dolari în cel mai mare furt de monede virtuale de până acum.

Coincheck, care oferă și servicii de custodie, a fost ținta unui atac cibernetic vineri, hackerii transferând din portofelul digital al companiei 523 milioane de monede virtuale NEM (XEM) în valoare de 58 miliarde yeni (peste 534 milioane dolari). Platforma și-a suspendat ulterior majoritatea operațiunilor.

Atacul asupra Coincheck a afectat 260.000 de clienți, aceștia urmând să despăgubiți în total cu aproape 48 miliarde yeni (442 milioane dolari), a anunțat platforma de schimb duminică.

Oferta publică pentru listarea Purcari Winneries începe luni. O operațiune de piață care se poate ridica la aproape 275 milioane lei CITEȘTE ȘI Oferta publică pentru listarea Purcari Winneries începe luni. O operațiune de piață care se poate ridica la aproape 275 milioane lei

Coincheck va returna clienților din fonduri proprii 89,549 yeni pentru fiecare criptomonedă pierdută, cu 14% sub prețul de 104.17 yeni la care a închis XEM joi pe platforma Zaif, cu o zi înaintea furtului.

Este al doilea furt major de monede digitale din ultimii patru ani și cel mai mare în funcție de valoarea monedelor. În 2014, platforma Mt. Gox, tot din Japonia, a anunțat că a fost ținta unui furt masiv de bitcoin, care a dus la dispariția a peste 460 milioane de dolari din portofelele electronice ale clienților. Mt. Gox a intrat în faliment la scurt timp după dezvăluirea furtului.

viewscnt
Afla mai multe despre
coincheck
monede virtuale
xem
furt
atac cibernetic
despăgubiri