Primele patru mari bănci din China au pierdut la bursă 16 miliarde de dolari într-o săptămână

Primele patru mari bănci din China au pierdut la bursă 16 miliarde de dolari într-o săptămână

Sursa foto: Mitchblatt | Dreamstime

Profit.ro
Profit.ro
scris 7 iul 2017

Cele mai mari patru bănci din China, respectiv Industrial & Commercial Bank of China, Agricultural Bank of China, Bank of China și China Construction Bank, au pierdut la bursă 16 miliarde de dolari într-o săptămână, acțiunile lor înregistrând cea mai slabă evoluție cel puțin din 2016, fiind vulnerabile la corecții după creșteri puternice consemnate de la începutul anului, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Fundamentele lor nu s-au înrăutățit, situația lor se îmbunătățește în continuare, Pe termen scurt însă atenția investitorilor nu este pe băncile chineze”, a explicat Castor Pang, head of research at Core-Pacific Yamaichi HK, scrie News.ro.

În schimb, Ping An Insurance Group a obținut printre cele mai bune rezultate în această săptămână, asigurătorii beneficiind de creșterea randamentelor obligațiunilor. Băncile europene și americane au profitat la rândul lor în această săptămână de așteptările legate de înăsprirea politicilor monetare ale băncilor centrale.

ING mută pe piață cu un comision zero la orice bancomat din lume în anumite condiții CITEȘTE ȘI ING mută pe piață cu un comision zero la orice bancomat din lume în anumite condiții

Banca chineză ICBC a înregistrat cele mai mari scăderi ale acțiunilor, cu un declin săptămânal de 7,2%. Titlurile Agricultural Bank au coborât cu 6,2%, iar cele ale Bank of China cu 5,5%.

Un analist a spus însă că investitorii ar trebui să vadă acest declin ca o oportunitate de a cumpăra acțiuni ale băncilor chineze.

viewscnt
Afla mai multe despre
banci china
bursa
industrial & commercial bank of china
agricultural bank of china
bank of china